Abone Ol

Burçin Terzioğlu kimdir?

Poyraz Karayel Kanal D ekranlarında bu sezon izleyicilerin Çarşamba akşamı tercihi olarak büyük ilgi görüyor. Dizinin şüphesiz en çok ilgi çeken karakterlerinden biri de Burçin Terzioğlu'nun canlandırdığı Ayşegül. 

Burçin Terzioğlu kimdir?

Poyraz Karayel ile birlikte kariyerinde 1 sene aradan sonra ilk defa bir dizi projesinde yer almaya başlayan Burçin Terzioğlu, Türkiye'nin en beğenilen kadın oyuncuları arasında. Peki nereden çıktı bu Burçin Terzioğlu? Kimdir, ne yapar? Hangi karakterlerle karşımıza çıktı, hangi projelerde yer aldı? Radikal'in haberi...

9 Mart 1980'de dünyaya gelen Burçin Terzioğlu üç kardeşli bir ailenin en küçüğü. Ailesi sinemacı olan Terzioğlu bunun faydasını ilerleyen yıllarda gören bir isim. Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde özel sahne diksiyon eğitimi alan Terzioğlu, küçük yaşlarından itibaren kamera karşısına geçti ve kendi döneminden ekranlarda tutunabilen ender isimlerden biri oldu. Burçin Terzioğlu kariyerine sinema filmleriyle başladı. Patron Duymasın, Çıplak vatantaş gibi filmlerde küçük yaşta rol aldığında sene 1985'ti.

İlk dizi tecrübesini 1986'da yaşayan Terzioğlu, Perihan Abla adlı yapımda 1988'e kadar rol aldı.

90'lı yıllara kadar çeşitli sinema ve televizyon projelerinde yüzünü gösteren Burçin Terzioğlu, 1992'de Mahallenin Muhtarları dizisinde Simge rolüyle ekranlara geldi. 

Bir başka 90'lar efsanesi olan Çiçek Taksi'de 1995'te Sinem rolüyle görünen Terzioğlu o sıralarda henüz 15 yaşındaydı.
Takip eden yıllarda sinemadan çok televizyon projelerine yönelen Terzioğlu, 1999'da küçük bir rolle katıldığı Yılan Hikayesi dizisinde 2000 ve 2001 sezonlarında Azat karakteriyle ekranlara geldi.

Yılan Hikayesi'nden sonra Kınalı Kar ve Aliye gibi dizilerde rol alan Burçin Terzioğlu, ilk büyük çıkışını Hülya Avşar'ın kızını oynadığı Kadın İsterse dizisindeki Demet rolüyle yaşadı.

2004'te Melekler Adası ile gündeme gelen Terzioğlu, Fırtına dizisindeki Zeynep rolüyle uzun süre bütünleşti. Bu dizideki rol arkadaşı Murat Yıldırım ile aşk yaşayan Terzioğlu, 2006'da çekimlerine başlanan dizinin ardından 2008'de Yıldırım ile dünya evine girdi. 

2009'a kadar farklı iki farklı dizi projesinde yer alan Terzioğlu, 2009'da kadrosuna katıldığı Ezel dizisindeki Azad rolüyle iki sezonda bazı bölümlerde yer aldı.
2013'te sinemaya Halam Geldi filmiyle dönen Terzioğlu, aynı yıl Merhamet adlı dizide oynamaya başladı. Bu dizideki Deniz rolüyle büyük beğeni toplayan başarılı oyuncu, bu projenin sonlanmasının ardından özel hayatında bazı sıkıntılar yaşamaya başladı.


2014'te eşi Murat Yıldırım'dan ayrılan Burçin Terzioğlu, bu değişimin ardından bir süre sonra Poyraz Karayel adlı dizinin çekimleri için kamera karşısına geçti.
Hala Poyraz Karayel dizisinde oynayan Terzioğlu, kariyerinde toplam 51 farklı film ve dizi projesinde yer alarak yaşıtı olan pek çok oyuncudan daha yüksek bir performansa sahip oldu.1.65 boyunda olan Burçin Terzioğlu, 49 kilo.
Burçin Terzioğlu aynı zamanda Balık burcu olan ünlülerden. Sempatik, hassas ve alçak gönüllü olmasıyla burcunun temel özelliklerini taşıyan güzel oyuncu, uyumlu yapısıyla pek çok farklı oyuncu kadrosuyla kaynaşabilen bir yapıya sahip.