Abone Ol

Burçin Abdullah'tan samimi itiraflar

Üvey Baba’nın Lamia’sını şimdi görenler tanımıyor. Burçin Abdullah, oyunculuk için nasıl değiştiğini, en sevdiği yönetmenleri, ‘Üç Adam’ı ve gelecek planlarını Tempo Dergisi’ne anlattı.

Burçin Abdullah'tan samimi itiraflar

Herkes yüzüne aşina. Zira henüz 10 yaşındayken 1990’ların fenomen dizisi ‘Üvey Baba’daki ‘Lamia’ karakteriyle hayatımızdaydı. O gün bugündür de çeşitli dizi ve filmlerde karşımıza çıkıyor. Onunki öyle bir tutku ki, bu uğurda üniversite hocalığı yolundan dönmüş.

Aslında ailesinin ısrarıyla okuduğu Marmara Üniversitesi İngilizce iktisat bölümünde o kadar başarılı olmuş ki, asistan olarak kalmış; hatta baş asistan olmuş. O süreci şöyle anlatıyor: “Ekonomi alanında yüksek lisans yapmam için üniversitem beni ABD'ye gönderdi. Ama aklım hep Türkiye’deydi; yüksek lisansımı bitirince buraya döndüm” diyor.

Bu arada öğreniyoruz ki; ailesi de Amerika’da yaşıyor. “Ebeveynim göçmen ailelerden. Annem Bulgar, babam Romanya Tatarlarından. Babam 18-19 sene önce ABD’ye gitti. İki kardeşim ve ben burada annemle kaldık. Sonra onlar da gittiler. Ben kalmayı tercih ettim” diyor.

Çoğu insanın hayallerindeki bu ülkede yaşamayı neden istemediğini soruyoruz hemen. Yanıtı şaşırtıcı: “Ailemle beraber olmak güzel tabii ama buradaki hayatımı daha eğlenceli ve renkli buluyorum.”

Bu arada Burçin Abdullah tam anlamıyla alaylı; eğitimini almayı ‘tercih etmediği’ oyunculuğu setlerde öğrenmiş. En sevdiği yönetmenler; ‘Hatasız Kul Olmaz’ dizisinde çalıştığı Osman Sınav, ‘Koyverdin Gittin Beni’ filminin yönetmeni Korhan Yurtsever ve tesettürlü bir kadını canlandırdığı ‘Selam’ filminin yönetmeni Levent Demirkare.

2013’te, Gezi olayları nedeniyle Türkiye’deki siyasi kutuplaşmanın yükseldiği dönemde tesettürlü bir kadını canlandırmaktan, dolayısıyla taraf görünmekten endişe duyup duymadığını merak ediyoruz. “Dinime sahip çıkarım ama filmdeki asıl mesele, başını kapatan birinden ziyade, Afganistan’da öğretmenlik yapmaya çalışan bir genç kızın yaşadıklarıydı. Gişeye baktığımızda başarılı olduğumuzu görüyorum. 2.5 milyon kişi izlemiş” diye yanıtlıyor.

Şimdi Eser Yenenler, Oğuzhan Koç ve İbrahim Büyükak yani ‘Üç Adam’la beraber TV8 ekranlarında oynayan ‘Bana Baba Dedi’ dizisinde ‘Canan’ karakterini canlandırıyor. Oyunculukta kırmızı çizgileri yok. “Canlandırdığım karakterin senaryodaki sınırı, sınırım, her sınırsızlığı da sınırsızlığım” diyor.

Tempo

Burçin Abdullah: Partnerim yakışıklı ve içten olmalı!

Burçin Abdullah'ın canlı performansı alay konusu oldu

Burçin Abdullah imaj değiştirdi