Abone Ol

FOX Haber spikeri Burak Birsen’den Kurucu Cumhurbaşkanı tepkisi: Yıkılan bir şey mi var?

Başbakan Binali Yıldırım Erdoğan için 'Kurucu Cumhurbaşkanı ' ifadesini kullandı. Bu ifade ile ilgili akıllara yerleşen soru işaretlerini ise Fox Haber Spikeri Burak Birsen ekrandan açık açık sordu.

FOX Haber spikerinden Kurucu Cumhurbaşkanı tepkisi: Yıkılan bir şey mi var?

AK Parti yeni dönemin ilk grup toplantısını yaptı. Grup Başkanı olarak toplantıyı yöneten Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için “kurucu cumhurbaşkanı” diyerek bir tartışmayı da başlatmış oldu.

Muhalefetin tepkisini de çeken “kurucu cumhurbaşkanı” ifadesine dikkat çeken isimlerden biri de Fox Haber Spikeri Burak Birsen’di.

Konu ile ilgili haberin ardından Birsen, arka arkaya sorular sordu.

İşte cevabı yetkililer tarafından merakla beklenen Birsen’in o soruları:

“Bu ülkenin hassas değerleri var, konuşurken daha dikkat etmek gerekir. Mesela kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Devleti, Laiklik, İstiklal Marşı ki geçtiğimiz aylarda o da tartışılmıştı. Bunları konuşurken dikkatli cümleler seçmek gerekir.

Bu ülke 24 Haziran’da cumhurbaşkanı seçmek için sandığa gitti yoksa kurucu cumhurbaşkanı seçmek için mi?

Biz cumhurbaşkanı seçmek için sandığa gittiğimizi biliyorduk. Bir de bir şeyin kurulması için bir şeyin yıkılması gerekiyor, bu ülkede bir şeyler mi yıkıldı? Yıkılan bir şey mi var da biz yeniden bir şey kurma çabasındayız, bunu sormak lazım.”

İşte o video...