Abone Ol

Bülent Ortaçgil'den Unutulmayacak 50. Yıl Konseri

Usta sanatçı Bülent Ortaçgil sanat hayatının 50.yılına özel Elli Buçuk albümünün konseri için gün sayıyor. Sevenlerine unutulmayacak bir gün yaşatacak olan Ortaçgil, Harbiye açık hava da sanatçı dostlarıyla birlikte sahne alacak.

Bülent Ortaçgil'den Unutulmayacak 50. Yıl Konseri

Şehir müziğinin önemli isimlerinden Bülent Ortaçgil, 50. Sanat Yılını sanatçı dostlarının da katılımıyla 25 Haziran Cumartesi akşamı Harbiye Açık Hava’da kutlamaya hazırlanıyor.

 Ortaçgil, ‘Benimle Oynar mısın’ ile başladığı müzik hayatında efsaneleşti ve kuşakları oyununa davet etti. Usta müzisyen yıllardır dinleniyor ve her biri klasikleşmiş şarkıları ile hayatlarımızda iz bırakıyor. Sanatçı, müzik yolculuğundaki 50. sanat yılının kutlamaları kapsamında yayınladığı son albümü ‘Elli Buçuk’ albümü başta olmak üzere tüm şarkılarını 25 Haziran Cumartesi akşamı sanatçı dostlarıyla çalıp söyleyecek. Konserde yer alan sanatçılar Bülent Ortaçgil imzasını taşıyan şarkıları kendi yorumlarıyla seslendirecek.

 Bülent Ortaçgil’in sanat hayatının 50. yılının kutlanacağı bu konserde siz de yerinizi alın.

 Gecede sahne alacak sanatçılar

.Ahmet Güvenç .Akın Eldes .Aylin Aslım .Birsen Tezer .Baki Duyarlar .Bulutsuzluk Özlemi .Cem Aksel .Ceylan Ertem .Erdal Akyol .Erkan Oğur .Fırat Tanış .Grup Gündoğarken .Gürol Ağırbaş .Harun Tekin .Hayko Cepkin .Hüsnü Arkan .İsmail Hakkı Demircioğlu .İstanbul Quartet .Jehan Barbur .Metin Uca .Redd .Serdar Ateşer .Teoman .Tuna Kiremitçi .Zuhal Olcay 

‘Elli Buçuk’ için bir dizi etkinlik yapılacak

Bülent Ortaçgil ayrıca bu yıl ‘Elli Buçuk’ albümü ve bağıntılı pek çok etkinlik ile sanat hayatının 50. yılını kutluyor. Ortaçgil, yayınlandığı proje albüm ile yıl boyu konserler ve etkinlikler dizisi ile bol bol gündemde olacak.

 Tüm şarkılar Ortaçgil imzalı

Albümdeki şarkıların tüm söz, müzik, akustik gitar ve vokalleri Ortaçgil imzasını taşıyor.  Ortaçgil’e her zaman olduğu gibi Türkiye’nin en iyi müzisyenlerinden Baki Duyarlar (piyano, klavyeler), Cem Aksel (davul), Erdal Aksoy (kontrabas), Barlas Tan Özemek (elektrik gitar), Erkan Oğur (elektrik gitar- Oğur sazı: Ak Kuşlar Kara Kuşlar), Akın Eldes (elektrik gitar: Olmuyor Blues) eşlik ediyor.

 Ortaçgil dinleyicileri, sanatçının son solo albümü ‘Sen’in üzerinden geçen 12 yıllık aradan sonra ‘Elli Buçuk’ ile özlem gideriyor.

Ortaçgil’in cümleleri ile ‘Elli Buçuk’:

Baştan ‘buçuk’ ekini düşünmemiştik. Nerde ve nasıl yayınlanacağını bilmediğimiz bir kayıttı o! Ne var ki bu 50 yıl anmasında arşivciler, sıkı takipçiler ve meraklılar için bir belge bırakmak istedim. (Teşekkürler Ümit Tunçağ).

Elinizdeki kayıt bir 19. yaş anısıdır, öyle dinlenmesini ve çok da ciddiye alınmamasını isterim doğrusu.

‘50’ ise 10 yıllık aradan sonra oluşan şarkıları içeriyor. Biri dışında!

Şarkılar tam istediğimiz gibi olan Hayyam Stüdyosu’nda donanımlı isimler tarafından (Sinan ve Ceylan’a teşekkürler) geniş ve konforlu bir ortamda çoğu canlı olarak kaydedildi.

‘50’de aklıma gelen şarkı isimlerinden bir metin oluşturma düşüncesi beni ve arkadaşlarımı öyle bir havaya soktu ki yarım kalmış öteki şarkıları bile stüdyoda bitirip, çalıştık. Hatta ‘tereciye tere satmak’ anlamına gelen ‘blues’u bile kaydetmeye cesaret ettik. (Akın Eldes’e dikkat!)

‘Ak Kuşlar Kara Kuşlar’ 1986 yılında Çekirdek’te yapılmıştı ancak daha iyi şartlarda ve yeniden duymak istedim. Bu amaçla Erkan Oğur’un çaldığı kısmı, Ertan Keser’le birlikte portatif kayıt cihazı ile Gümüşlük’te sevgili Erkan’ın evinde kaydettik.

Yardımcı olan, emeği geçen tüm arkadaşlara, yıllardır konserlerimde bana eşlik eden ancak ilk kez kayıt yaptığımız müzisyen kardeşlerim Baki, Cem, Erdal ve Barlas’a çok teşekkür ederim.

Sonuçtan memnunum, memnununuz.