Abone Ol

Bülent Mumay'dan eski AA Genel Müdürü Öztürk'e: Tasfiye edilince muhalif kesildiniz

Gazeteci Bülent Mumay, eski Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdürü Kemal Öztürk'e AA'nın İdlib haberi nedeniyle tepki gösterdi.

Bülent Mumay'dan Kemal Öztürk'e: Tasfiye edilince muhalif kesildiniz

Ajansın İdlib'deki protestoların "Rusya'ya karşı yapıldığı" iddiası üzerine,  "Rusya’yı? AKP Genel Başkanlığı'nda seçim gecesi geçiren Kemal Öztürk’lerin koca ajansı getirdiği hal bu..." diye yazan Mumay'a Öztürk'ten "Anlaşılan o ki içinizde benimle ilgili bir kin var" yanıtı geldi. 

Dün Cilvegözü Sınır Kapısı önünde gerçekleşen eylemde, aralarında ÖSO ve HTŞ militanlarının da olduğu bir grup Suriye ordusunun İdlib'e yönelik operasyonlarını protesto etmiş Esad yönetimi ve Türkiye hükümeti aleyhine sloganlar atmıştı. AA ise haberinde "Hatay'ın Reyhanlı ilçesinin karşısındaki Suriye topraklarında yer alan Babülhava Sınır Kapısı, Cisir eş Şuğur ve Sarmada ilçeleri, İdlib kent merkezi ile Atme köyünde toplanan göstericiler rejim ve Rusya karşıtı slogan attı" ifadelerine yer vermişti.

Haberi Twitter'dan paylaşarak yorum yapan Mumay, eski genel müdür Öztürk'e de tepki gösterdi. Öztürk önceki seçimlerde geceyi AKP Genel Merkezi'nde geçirdiğini savunan Mumay, "Kemal Öztürk’lerin koca ajansı getirdiği hal bu..." diye yazdı.

Bülent Mumay'dan eski AA Genel Müdürü Öztürk'e: Tasfiye edilince muhalif kesildiniz - Resim: 1

"Kin var"

Öztürk, Mumay'ın tweet'ine "Size kişisel bir kötülük yapmadım" diye yanıt verdi. Öztürk şu ifadeleri kullandı:

"Beyfendi anlaşılan o ki içinizde benimle ilgili bir kin var. Size kişisel bir kötülük yapmadım. Hürriyet'ten atılmanızın sebebini bana bağlıyorsanız yanılıyorsunuz. Onun sebebi Gezi olayları ve sonrasında halkı sokağa dökecek kadar tahrik edici yayınlar yapmanızdı biliyorsunuz."

Bülent Mumay'dan eski AA Genel Müdürü Öztürk'e: Tasfiye edilince muhalif kesildiniz - Resim: 2

Mumay'dan yanıt: Muhalif kesildin

Mumay, Öztürk'ün yanıtının altına, "Bana değil gazeteciliğe kötülük ettiniz" diye yazarak şunları kaydetti:

"Gezi’deki gazeteciliğimden gurur duyuyorum. İşimi yaptım, bedelini ödedim. Siz ise tasfiye edilince köprüden önce son çıkışı kullanıp muhalif kesildiniz. Boş lafı bırakın da, seçim gecesi AKP’de ne işiniz vardı onu açıklayın!"

Bülent Mumay'dan eski AA Genel Müdürü Öztürk'e: Tasfiye edilince muhalif kesildiniz - Resim: 3