Abone Ol

Bülent Ersoy ve Sibel Can kötü giyiniyor

Hülya Avşar'ın kardeşi olan Helin Avşar bugünlerde çok heyecanlı... Gazetecilik faaliyetlerini devam ettiren Avşar,  lidyana.com  adlı alışveriş sitesi nedeniyle çok yoğun. Bu yoğunluğunu arasında Helin Avşar alışveriş ve kendi hakkında merak edilen soruları yanıtladı.

Bülent Ersoy ve Sibel Can kötü giyiniyor

Nasıl oldu da Lidyana.com için koleksiyon hazırlamaya karar verdiniz?

Amacım evde giyilecek rahat ve şık kıyafetler yapmaktı; bir de iç çamaşırı... Çünkü en çok onları almakta zorlanıyorum. Mesela rahat sutyen bulmak bile çok zor. Koleksiyonum hazırdı fakat yaz gelince içim kıpır kıpır oldu. Renkli elbiseler, cıvıl cıvıl bir şeyler yapmak istedim. Ve de ortaya plaj koleksiyonu çıktı. Mayo üzerine giyilecek pek çok parça var. Bir de çok şık gece elbiseleri tasarladım.

Bir ara aktif olarak tasarım işinde vardınız. Niye ara verdiniz?

Daha 23 yaşındayken 3 adet dükkan açmıştım. Gençtim, hiperaktif ve havai olduğum dönemlerdi. Aslında iyi de kazanıyordum ama benim sorumsuzluğum. Öğlenleri çıkıp 2-3 saat Nişantaşı’nda yemek yemeyi tercih ettiğim, işimin başında durmadığım için kapatmak zorunda kaldım. Gazeteciliğe ağırlık verdim. Şimdi de tekstile yöneldim. Beş yıl boyunca çalıştığım gazeteden bazı anlaşmazlıklar sonucu ayrıldım. Bana maymun iştahlı diyenler oluyor ama alakası yok. Bu zamanda tek işle yürümüyor; ne istediğiniz parayı ne de istediğiniz hazzı alamıyorsunuz.

‘Ablam kıyafetleriyle de konuşulacak’

Hülya Avşar'ın kardeşi olmanız vurgulanıp bazı özellikleriniz geri plana itiliyor değil mi?

O kadar çok alıştım ki. Herkes iyi niyetli olacak diye bir kural yok işte. Kıskanıyorlar, çekemiyorlar. Böyle doğmuşum diye ne yapayım? Bazen çok ağır bazen de komik eleştiriler oluyor. Hatta geçen biri "Hiç çalışmadan para kazanan 3 kadın" diye beni, Buse Terim ve Seren Serengil'i yazmış.

‘Kardeş’ durumunu yıkamadınız?

Kadın bir geri plana çekilmiyor ki kardeşim (Gülüyor)... Ayda 30 gün varsa 25 gün Hülya Avşar magazinde. Nasıl ben ön plana çıkayım? Bu işin şakası tabii ama 30 yıldır Hülya Avşar gerçekten marka olarak ön planda. Benim de hiç öyle ön planda olayım düşüncem olmadı. Zaten artık benim tasarımlarımı giyecek. Hülya Avşar zaten her şeyiyle konuşuluyordu; bundan sonra kıyafetleriyle de konuşulacak.

En kötü giyinen Bülent Ersoy ve Sibel Can

- Bülen Ersoy: En kötü giyinen isim.

- Sibel Can: En kötü giyinen ikinci isim. Çok seviyorum kendisini ama giyimini beğen-miyorum. Farklı bir tarz denemeli. Şifon üstü taşlar vs. bitti artık.

- Arda Turan: Buse Terim'in düğünündeki kıyafetini beğenmedim. Daha düz çizgilerde giyinebilir. Zaten bir tane bile güzel giyinen futbolcu yok ki.

Erkeklerimiz özenti özellikle de futbolcular

Türkiye'nin en iyi giyinen kadını kim sizce?

Hande Ataizi. Cemiyet hayatından da Arzu Sabancı ve Derin Mermerci.

Erkek kim peki?

Bizim erkeklerimiz tuhaf giyiniyor. Tarzları yok. Özentiler. Mesela bazı futbolcularımızı görüyorum; yurtdışındakiler gibi giyinmeye çalışıyorlar. Olmuyor! Üstlerine yakışmıyor; kusura bakmasınlar. Sabah haberlerini sunan erkeklere de bakıyorum; bu kadar kötü giyinenini bir arada görmedim... Bak alıma geldi şimdi, bir tek Kaya Abi (Kaya Çilingiroğlu) çok iyi giyiniyor.

Hayatınıza girecek erkeğin de kıyafeti önemli midir?

Kötü giyinen adamı, çok seviyorsam düzeltirim. Adamı kıyafetinden dolayı bırakmayalım yani; yaş 35; 18 değil ki (Gülüyor)...

Kimleri giydirmek istersiniz?

Siyasetteki kadınları çok isterim. Başbakanımızın eşi Emine Erdoğan’ı ve Cumhurbaşkanımızın eşi Hayrünisa Gül’ü giydirmeyi çok isterim.