Abone Ol

Bülent Arınç, FETÖ sanığı o isimle mi görüştü?

AK Partili eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, FETÖ'den yaklaşık bir yıl tutuklu kalan Hayrullah Solmaz'la görüştüğü iddia edildi. Solmaz cezaevinden sağlık sorunları gerekçesiyle tahliye edilmişti.

Bülent Arınç, FETÖ sanığı o isimle mi görüştü?

AK Parti’li eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın ismi yeniden gündeme geldi. Bülent Arınç daha önce FETÖ operasyonlarına ilişkin yaptığı çıkışla tartışma yaratmıştı.

Arınç, CNN Türk'te Taha Akyol'un “Eğrisi Doğrusu” programına katılmış, FETÖ sanıkları için avukatlık dahi yapabileceğini ifade eden şu ifadeleri kullanmıştı:

"Paralel ile mücadele kapsamında açılan o kadar çok davalar var ki üstüme cübbeyi tekrar geçirmeyi arzu ediyorum. Bunlar silahlı terör örgütü diye başlayan ve öğrencilerinin önünden alınıp götürülen kadın öğretmenler iki aydan fazla cezaevinde tutuluyor.”

ARINÇ ERDOĞAN'LA BULUŞTU

Bu sözleri iktidar çevreleri tarafından da çok sert bir dille eleştirilen Bülent Arınç, bu kez Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adından söz ettirdi.

Muhalefetin ortak adayı konusunda 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ismi duyulmaya başlayınca, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Bülent Arınç’la görüştü. Arınç görüşme sonrasında gazetecilerin, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığını destekliyor musunuz” sorusuna dikkat çeken bir yanıt vererek şöyle demişti:

AK PARTİ'YE ZARAR VERECEK BİR HAREKETİN İÇİNDE OLMAM

“Bu biraz önceki soruyla eş anlamlı. Ben AK Partiliyim partimden de memnunum. Bazı partililerin yaptıkları bizleri üzse de AK Parti’den başka partiye başımı çevirmem. Ben AK Parti’ye zarar verecek hiçbir hareketin içerisinde olmam.”

BÜLENT ARINÇ, FETÖ’DEN TUTUKLANMIŞ O İSİMLE Mİ GÖRÜŞTÜ?

İddiaya göre, Bülent Arınç, geçen hafta sonu Manisa’da bazı programlara katıldı. AK Parti Manisa kurucu il başkanı ve FETÖ sanığı Hayrullah Solmaz, oğlunun işletmeciliğini yaptığı mekanda Bülent Arınç’ı ağırladı.

İNŞAAT SEKTÖRÜNDE FAALİYETTE BULUNUYORDU

AK Parti Manisa Kurucu İl Başkanı, Manisa eski İl Özel İdaresi Başkanı ve AK Parti Yunusemre Belediye Başkan aday adayı da olan işadamı Hayrullah Solmaz, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ soruşturmasında gözaltına alınmıştı. FETÖ zanlısı Hayrullah Solmaz’ın daha önce mal varlığına el konulmuş, bazı şirketlerine de kayyum atanmıştı. Hayrullah Solmaz, inşaat sektöründe faaliyette bulunuyordu.

SAĞLIK SORUNLARI GEREKÇE GÖSTERİLİP TAHLİYE EDİLDİ

FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından Manisa’da yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında Hayrullah Solmaz, 14 günlük gözaltı süresi sonrasında 7 Aralık 2016 tarihinde mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Hayrullah Solmaz, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklu bulunduğu cezaevinden 23 Ağustos 2017 tarihinde sağlık sorunları gerekçe gösterilerek tahliye edildi. Tahliye sonrası AK Parti Manisa İl Başkanlığında düzenlenen bazı programlara da katılan Hayrullah Solmaz, açılış ve davetlerde görüntüler de vermişti.

(İnternethaber)