Abone Ol

Bu süper kahraman hepsinden farklı! Iron Fist kimdir?

Son yılların büyük ses getiren filmlerinin çoğu çizgi roman hikayelerinin beyaz perdeye aktarılmasıyla oluyor. Büyük bütçeli filmlerden sonra çizgi roman dizileri de kendilerine büyük bir izleyici kitlesi buldu. Bunlara bir yenisi daha ekleniyor.

Bu süper kahraman hepsinden farklı! Iron Fist kimdir?

Bu yılın Eylül ayında Marvel’ın The Defenders/Koruyucular dizisinin çıkacak olması, Daredevil, Jessica Jones ve Luke Cage‘in ardından Iron Fist’in çıkacağını zaten duyurmuş gibiydi. Iron Fist karakteri için yapılan özel dizi ilk sezonuyla 17 Mart’ta seyirci karşısına çıkacak.

Iron Fist İlk Tanıtım

Dizi Netflix üzerinden yayınlanacağı için bütün bölümler yine kendilerine özgü tarzlarıyla aynı gün servis edilecek. Böylece The Defenders serisi için de karakterler tam anlamıyla hazır olmuş olacak.

Iron Fist kimdir?

Bu süper kahraman hepsinden farklı! Iron Fist kimdir? - Resim: 1

Gerçek adı Daniel Rand olan Iron Fist, Wendell Rand ve Heather Duncan ikilisinin oğlu. Babası Wendell çocukluğunda mistik şehir K’un L’un’da bulunur ve şehrin yöneticisi Lord Tuan’ın hayatını kurtardığı için onun tarafından evlat edinilir. Sonrasında Wendell ABD’ye dönüp zengin bir işadamı olup Daniel’ın annesi Heather Duncan’la evlenir.

Babası, Daniel 9 yaşındayken eşi, iş arkadaşı Harold Meachum ve Daniel’ı alarak K’un L’un’u bulmaya gider. Yaşanan olaylar sonunda annesine aşık olan Meachum, Daniel’ın babasının ölümüne neden olur. Annesi ve ona kurtların saldırması sonucu annesini de kaybeden Daniel K’un L’unlu okçular tarafından bulunup oranın yöneticisi Yü-Ti’nin önüne getirilir. Daniel’ın içindeki intikam aşkını gören Yü-Ti onu eğitmesi için Lei Kung’u görevlendirir.

Iron Fist 1. Sayı
19 yaşında ise çok yetenekli bir savaşçı olan Daniel Rand, Iron Fist gücünü almak için Ölümsüz Shou-Lao isimli bir ejderhayla savaşır. Shou-Lao bir mangal üzerinde duran eritilmiş kalbini korumaktadır. Daniel Shou-Lao’nun göğsündeki ejderha simgesini görür ve kalbinin gücünün o sayede ejderhaya aktarıldığını fark eder. Böylece Shou-Lao’yu öldürene kadar o işareti kendi vücuduyla kapatır. Bunun sonucunda ise Rand’in göğsünde o işaret yanık olarak iz bırakır.

Ejderhayı alt etmeyi başaran Rand, erimiş kalbin olduğu odaya girer ve yumruğunu mangalın içine daldırır. Böylece çok köklü Iron Fistlerin gücünü de kendine almış olur. K’un L’un 10 yıl sonra tekrar dünya üzerinde görülünce, Daniel orayı terk eder ve intikam için ABD’ye döner.

Dizi bilgisi
Danny Rand, ABD’nin New York şehrine geri gelir. 15 yıldır öldüğü düşünülen Rand, aile şirketini devralmaya gelmiştir. Ama tehditler büyüdükçe, Danny aile mirasıyla, Iron Fist olarak görevi arasında bir tercih yapmak zorundadır.

Finn Jones / Daniel Rand – Iron Fist
Dizide Iron Fist karakterini İngiliz oyuncu Finn Jones canlandıracak. Dizideki başka bir karakter olan Colleen Wing yine İngiliz oyuncu Jessica Henwick tarafından ekran karşısına getiriliyor. Daniel Rand’in babası olan Wendell’in eski ortağı ve şuan şirketin başında olan Harold Meachum ise Avustralyalı oyuncu David Wenham tarafından televizyon karşısına getiriliyor. Dizi 17 Mart günü seyirciyle buluşacak ve sezon 13 bölümden oluşacak