Abone Ol

Bu sergi sadece çıplaklar için!

Amerikalı ışık sanatçısı James Turrell'in son 50 yılda gerçekleştirdiği sanat çalışmalarının sergileneceği Avustralya'nın başkenti Canberra'daki Ulusal Sanat Galerisi'ndeki sergiye 150 sanatsever çıplak olarak katılacak.

Bu sergi sadece çıplaklar için!

1-3 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan bu ilginç sanat turunda sanatseverler eserlerin sergilendiği salonlara çıplak olmaları şartı ile alınacak.

CNN'nin haberine göre, Ulusal Sanat Galerisi'nin ilk çıplak turu olacak bu organizasyonda çıplak ziyaretçiler 70 yaşındaki Amerikalı ışık sanatçısı James Turrell'in son 50 yıllık sanat çalışmalarından meydana getirdiği 'Retrospective' adlı sergisini gezecekler.

18 yaşın üzerindekilere açık olacak çıplak sanat turu için müzeye göre şimdiye kadar her gün için yaklaşık 50 kişi rezervasyon yaptırmış.

Gazeteci Alejandra Omana takımı için soyundu!

İstanbul'da çırılçıplak bir sergi

Geçtiğimiz yıl Canberra'yı ziyaret eden Turrell daha önce Japonya'da yaptığı gibi galeriden sanatseverlerin çalışmalarını çıplak görmelerine cesaretlendirmelerini istemiş. Sanatçının bu isteğinin altında da ışık ile insan vücudu arasında ilişki kurması yatıyor. Turrrel'e göre insan, ışığı D vitaminininde olduğu gibi deri yoluyla alıyor dolayısıyla sanatçı, insanların ışığı yiyecek gibi tükettiklerini savunarak ışığın diyetimizin bir parçası olduğunu söylüyor.

Japonya ve Avustralya'nın yanı sıra dünyanın farklı kentlerindeki galerilerde de benzer çıplak turlar düzenlenmişti.

DHA