Abone Ol

Karamollaoğlu, eşcinsellik tartışmasında Diyanet’in yanında

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Ankara Barosu ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında yaşanan tartışmada Diyanet'e destek verdi. "Bu milletin değerlerini inançlarını küçümseyemezsiniz" dedi.

Karamollaoğlu, eşcinsellik tartışmasında Diyanet’in yanında

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Ankara Barosu ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında yaşanan 'eşcincellik' tartışmasına ilişkin konuştu. Karamollaoğlu, Ankara Barosu'nun açıklamasına katılmadığını ifade ederek, "Bu milletin değerlerini inançlarını küçümseyemezsiniz" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın görevinin, milletin inancıyla ilgili konuları gündeme getirmek olduğunu belirten Karamollaoğlu, "Doğrudan doğruya muhatap alarak saldırmayı" doğru bulmadığını ifade etti.

İktidarın yanlış yaptığı o kadar konu var ki

"Bu toplum partisi, düşüncesi ne olursa olsun asgari müşterekleri özümsemiş bir toplumdur. Bu milletin değerlerini inançlarını küçümseyemezsiniz." diyen Karamollaoğlu, "Bu tavırla bir yere varmanız mümkün değildir. İktidarın yanlış yaptığı o kadar konu var ki; bunları ele almadan siz sadece belli konularda iktidarla çatışıyorum derken milletle çatışmanız kimseye fayda sağlamaz. Baroların en önemli işi adaletin tesis edilmesi için uğraşmaktır.

Karamollaoğlu, eşcinsellik tartışmasında Diyanet’in yanında - Resim: 1İlahiyatçı Cemil Kılıç: Diyanet Kuran'a uygun konuşmuyor!

Keşke baro kendi üzerine düşen görevi infaz yasası çıkarken ortaya koymuş olsaydı daha büyük bir memnuniyet duyardık. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın görevi bu milletin inancıyla ilgili konuları gündeme getirmektir. Bundan dolayı Diyanet İşleri Başkanı'na doğrudan doğruya muhatap alarak ona saldırmayı gerçekçi görmüyoruz." ifadelerini kullandı.