Abone Ol

Erdoğan'ın affettiği katile, öldürdüğü adamın ailesinden tepki

Celal Topkara’nın Erdoğan tarafından affedilmesinin sonra öldürülen İsmet Topkara’nın ailesi bir açıklama yaptı. Aile açıklamalarında af kararına tepki gösterdi.

Erdoğan'ın affettiği katile, öldürdüğü adamın ailesinden tepki

Giresun’un Görele ilçesinin Köprübaşı beldesinin Önerli Mahallesi’nde 25 Ekim 2013’te meydana gelen olayda, Celal Topkara, arazi anlaşmazlığı nedeniyle tartıştığı yeğeni İsmet Topkara’yı (71) tabanca ile vurarak öldürmüştü.

Olayın ardından kaçan Celal Topkara, 4 gün sonra jandarma ekipleri tarafından yakalanmıştı. Mahkemeye sevk edilen Topkara, tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Sürekli hastalanan ve 85 yaşına gelen Celal Topkara’nın tahliyesi için mahkemeye başvuran ailesinin talebi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletildi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamada, Topkara’nın cezasının Erdoğan tarafından kaldırıldığı bildirildi.

AİLEDEN TEPKİ

Celal Topkara’nın Erdoğan tarafından affedilmesinin sonra öldürülen İsmet Topkara’nın ailesi bir açıklama yaptı.

Açıklamalarında af kararına tepki gösteren Topkara ailesi “Yargı tarafından ömür boyu hapse (ağırlaştırılmış müebbete) mahküm edilen Celal Topkara’nın affedilmesi bizi aile olarak bir kez daha mağdur etmiştir” denildi.

“SİYASİ GÖRÜŞÜNDEN DOLAYI AYRICALIKLI MIDIR”

Aile “Adaletin ve hukukun bozuk olduğu ve güvenilir olmadığı bir kez daha kanıtlanmıştır” dedikleri açıklamarında şu ifadeleri kullandı:

“Bu şahıs, Adli Tıp’ın şaibeli raporuyla şartlı salıverilmişti. Daha sonra yine şaibeli bir kararla cezası Cumhurbaşkanı tarafından affedildi. Türkiye Cumhuriyeti’nin cezaevlerinde binlerce mağdur, hasta hükümlü varken bu şahsa verilen ayrıcalıklı af neyin nesi oluyor? Bu şahıs birileri tarafından siyasi görüşünden dolayı ayrıcalıklı mıdır?”

“BUNUN ADALET VE HUKUK NERESİNDEDİR”

İsmet Topkara’nın ailesi açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Biz İsmet Topkara’nın ailesi olarak bu şahsın hasta olmadığına inanıyoruz. Cumhuriyet savcılığına bununla ilgili dilekçe sunmamıza rağmen bize hiçbir şekilde bilgi verilmedi. Bu katilin tekrar suç işlemeyeceğinin bir garantisi var mıdır? Bu kararı veren Adalet Bakanlığı ve Cumhurbaşkanı hiç empati yapıp aile olarak bizim mağduriyetimizi ve ruh halimizi düşünmüşler midir? Bunun adalet ve hukuk neresindedir? Bizim siyasi görüşümüz nedeniyle midir ya da başka nedir? Bu ayrıcalık bu katile verildi. Bu adaletin Türkiye Cumhuriyeti nezdinde sorgulanmasını istiyoruz.”