Abone Ol

Bu kampta flört yasak!

Bu gece düzenlenecek ‘Best Model Turkey’ yarışmasının öncesinde Hürriyet Gazetesi'nden Hakan Gence yarışmacıların kamp günlüğünü haberleştirdi. Gün içinde bol bol kareografi çalışıp spor yapan yarışmacıların serbest zamanlarında en büyük zevkleri yüzmek. Kız...

Bu kampta flört yasak!

Hürriyet Gazetesi'nden Hakan Gence bu gece düzenlenecek Best Model Turkey yarışması öncesinde Kıbrıs'taki kampa giderek yarışmacılarla röportaj yaptı. Yarışmaya katılan kızlar Miss Turkey yarışmasına gönderme yaparak “Biz oradaki kızlardan daha güzeliz” diyerek anlatıyorlar: “Bizim Türkiye’nin en güzeli olma iddiamız yok. Amacımız en iyi manken olabilmek."

BEST MODEL TURKEY YARIŞMACILARININ FOTOĞRAFLARI

İşte Hakan Gence'nin Best Model Turkey yarışmacıları ile yaptığı o röportaj

Fotoğraflar: Emre Yunusoğlu / Hürriyet

Bu gece düzenlenecek ‘Best Model Turkey’ yarışmasının öncesinde Kıbrıs’taki kampa sızıp onları ilk gören olmak istedim. Kendimi ‘300 Spartalı’ arasında bir Hobbit gibi hissettim.

Kıvanç Tatlıtuğ, Deniz Akkaya, Kenan İmirzalıoğlu, Ece Sükan, Çağatay Ulusoy, Burak Özçivit, Tolgahan Sayışman... Hepsinin ortak özelliği ilk kez ‘Best Model’ podyumunda yürüyerek hayatımıza adım atmaları. Şimdi sıra yeni starlarda. Bu gece 2 bin kişi arasından seçilen 32 genç için kader ânı. Ekranda hayranlıkla izledikleri isimler gibi olabilmek için uzun zamandır hazırlanıyorlar. +1’den canlı yayımlanacak yarışma öncesi olayı yerinde gözlemlemek için ‘Best Model Türkiye 2014’ kampının kapısını çaldık.

GÜNDEMLERİ BARFİKS SAYISI
Yer: Kıbrıs. Mekân: Rocks Otel. Buluşma noktamız havuz başı. Bir tarafta 16 kişiden oluşan kızlar ekibi. Ellerinde Türk kahveleri, gözlerinde güneş gözlükleri, dillerinde ful dedikodu. Diğer tarafta da Spartacus dizisinden fırlamış gibi görünen kaslı erkek modeller. Onların gündemi kızlardan da ağır. Ne mi? Öğlen yedikleri haşlanmış tavuğun kas oranına etkisi, çektikleri barfiks sayısı ve kardiyoda geçirdikleri saatler.

YAĞ ORANI SIFIR BOY ORTALAMASI 1.80
Sohbet için önce erkeklerin yanına gidiyorum. Mutlu muyum? Asla. Çünkü kendimi ‘300 Spartalı’ arasına düşmüş bir Hobbit gibi hissediyorum. Hemen oturuyor ve mümkün oldukça ayağa kalkmadan konuşmaya çalışıyorum. Çünkü en kısa olanı 1.84 boyunda. Yağ oranlarının sıfır olduğunu da hesaba katarsanız göbeğimi içime çekmekten arada zar zor nefes alıyorum. Sadece ben değil, fotoğrafçı Emre Yunusoğlu da aynı durumdan mustarip. Üzerindeki siyah tişörtü 32 derece sıcağa rağmen çıkaramıyor. Terden ölüp ‘amele yanığı’ olmayı göze alıyor ama yiğitliğine leke sürdürmüyor.

KEDİ ULAŞAMADIĞI CİĞERE MUNDAR DER
Madem onların yanında vasat görünüyoruz o halde bel altından vurarak depara geçiyorum: “Siz biraz sarışınların kaderini paylaşıyorsunuz. Kaslı erkeklerin de aptal olduğu söylenir” deyip tüm göbeklilerin öcünü aldığımı sanıyorum. Sanırım niyetimi anlıyorlar. İçlerinden biri “Kedi ulaşamadığı ciğere mundar der” cevabını yapıştırıyor. Diğeri “Kimimiz matematik, kimimiz gemi mühendisliğinde okuyoruz” diye anlatıyor.

KIZLAR KIVANÇ TATLITUĞ’DA HEMFİKİR
Erkek yarışmacılar kıvrımlı kadınları beğeniyor. Türkiye’deki favorileri; Burcu Esmersoy, Berrak Tüzünataç ve Ebru Şallı. Kızlar yakışıklı erkek konusunda genelde hemfikir: Kıvanç Tatlıtuğ’u tek geçiyorlar.

KASLI DEĞİLİZ, BU PLAJ VÜCUDU
Haklarını yemeyelim, çoğu bu vücuda sahip olmak için yıllarını vermiş. Onlara bakarsanız kaslı falan da değiller. Bu fiziğin tanımı plaj vücuduymuş. Kadınların bu fiziğe hasta olduğu iddiasındalar. Aynı zamanda cinsellik ve kas arasında da doğru orantı olduğu görüşündeler. “Vücudu iyi olan adamların özgüveni yüksek. Bu, sekse de yansıyor” diye gururla konuşuyorlar. Hiçbirinin vücudunda kıldan tüyden eser yok. Çünkü kaslarını engelsiz sergilemek istiyorlar.

DÜNYA BARIŞI ABARTI, BİZ MESLEKİ BAŞARI İSTİYORUZ
Peki neden ‘Best Model’ yarışmalarından çoğunlukla erkek star çıkıyor? Onlara göre sebep net: Kendilerine kızlardan çok bakıyorlar: “Kızlar bizim kadar azimli değil. Hepimiz haşlanmış tavuk ve lapa pilav yerken onlar karşımızda tatlı yiyor” diye dert yanıyorlar. Kızların en büyük abartısının da yarışmalardaki “dünya barışı istiyoruz” lafları olduğunu söylüyorlar. Duruma realist yaklaşıyorlar: “Bizim asıl isteğimiz derece alıp mesleğimizde yükselmek.”

MISS TURKEY KIZLARINDAN DAHA GÜZELİZ
Erkeklerin yanından ayrılıp havuz başında kızların arasına katılıyorum. Geçen hafta yapılan ‘Miss Turkey’den konuya giriyoruz.

“Biz oradaki kızlardan daha güzeliz” diyerek anlatıyorlar: “Bizim Türkiye’nin en güzeli olma iddiamız yok.

Amacımız en iyi manken olabilmek. Bu mesleki bir yarışma”. Miss Turkey birincisi Amine Gülşe ve Irına Shayk benzerliğine gelirsek. Kızlara göre o benzerlik gerçekçi değil.

HAFİF GÖBEK İYİDİR
Kızların kas takıntıları yok. Bana ayıp olmasın diye mi böyle konuşuyorlar bilmiyorum ama ”Hafif göbek iyidir” laflarının üzerine nefesimi bırakıyorum. Sonunda göbeği hafiften salıyorum.

MEZUN OLUP OYUNCU OLACAKLAR
Best Model adaylarının hepsi yarışmayı kazansalar da eğitimlerini sürdürme niyetindeler. Dünya çapında bir model olmak da rüyalarını süslüyor. Tabii bir de televizyon. Önceki Best Modeller’in başarıları iştahlarını kabartıyor. Mesela geçen senenin birincisi Burak Çelik... O artık haftalık reyting ölçümlerinde total gurubun birincisi ‘Karagül’ün oyuncusu. Kıvanç Tatlıtuğ, Burak Özçivit ve Çağatay Ulusoy’un durumuysa zaten ortada...

BİLGİ DEĞİL MODELLİK YARIŞMASI
Best Model’e en üst katılma yaşı 24. Alt sınır yok. Yarışmacıların çoğu üniversite öğrencisi ama bu yarışmanın kriteri eğitim değil. Best Model Türkiye Genel Koordinatörü Ataberk Oral, “Burada önemli olan bir model olarak kıyafeti nasıl taşıdığınız. Biz üniversiteler arası bilgi yarışması yapmıyoruz” diyor. Yarışmanın birincileri Türkiye’yi ‘Best Model of the World’de temsil ediyor. Yarışmanın başkanlığını yıllardır Erkan Özerman yapıyor.

FLÖRT KESİNLİKLE YASAK
Yarışmacılar gün içinde bol bol koreografi çalışıp spor yapıyorlar. Serbest zamanlarında en büyük zevkleri yüzmek. Kız ve erkek yarışmacılar arasında olası bir flört yaşamak kesinlikle yasak! Bu yüzden otelin ayrı katlarında kalıyorlar. Yani aralarındaki temas sıfır(dı)! Ta ki bizim yaptığımız çekime kadar.