Abone Ol

Bu gece Mevlit Kandili! Hangi kanalda ne var?

İslâm âlemi, iki Cihan Sultanı Peygamberimiz Hz. Muhammed'in dünyayı teşrifini kutluyor. Medyafaresi de, tüm okurlarının kandilini kutluyor.

Bu gece Mevlit Kandili! Hangi kanalda ne var?

"Bu gece şâdân olur erbâb-ı dil / Bu geceye can verir ashab-ı dil" diyor Süleyman Çelebi, Mevlit Gecesi hakkında.

Televizyon kanalları da özel programlarla Mevlit neşesine ortak oluyor.

Samanyolu Televizyonu’nda III. Ahmed’in, annesi adına yaptırdığı Valide-i Cedit Camii’nden canlı yayınlanacak olan Mevlit Kandili Özel programı saat 19.30’da ekrana gelecek. Saat 23.00’te ise Serdar Tuncer’in sunduğu "İnsanlığın Yeniden Doğuşu" adlı ikinci kandil programı başlayacak. Programda Ertuğrul Erkişi, Aykut Kuşkaya, Süleyman Erkişi, Ender Doğan, Hasan Sağındık, Mustafa Demirci, Grup Tillo, Halil Necipoğlu, Veysel Dalsaldı ve Sami Özer gibi isimler O’nu anmak için buluşacak. Abdullah Azizi’nin sesinden Kur’an-ı Kerim ziyafetinin yanı sıra Sami Yusuf Arapça, Türkmence, Boşnakça, Azerice ve Kürtçe ilahiler seslendirecek.

TRT 1’in bu mübarek geceye özel hazırladığı ’Mevlit Kandili’ programı 19.55’te ekrana gelecek.

Mevlid Kandili nedir? Bu gece neler yapılmalı?..

Mehtap TV’de Fethullah Gülen Hocaefendi, saat 12.00’deki ’Minberden Yükselen Ses’ programında Peygamber Efendimiz’in kutlu doğumunu, 17.30’daki ’Kırık Testi’de duanın önemini anlatacak. 18.00’de Mehmet Kemiksiz, Mevlit okuyacak. 21.00’de Valide-i Cedit Camii’ndeki ’Mevlit Kandili Özel’ programı, 01.00’de ise ’İnsanlığın Yeniden Doğuşu’ ekranda.

Dost TV’de Mevlit Kandili Özel programı, saat 20.00’de başlayacak ve sabaha kadar sürecek.

Kanal A’da Necib Karakaya ve Cahid Karakaya’nın sunumuyla 21.30’da canlı olarak ekrana gelecek olan Mevlit Kandili Özel programında, kandil gecesine özel sohbetin yanı sıra ilahiler de seslendirilecek.

atv’de Nihat Hatipoğlu ile Kandil Özel 22.30’da başlıyor. Hatipoğlu, bu mübarek gecede Peygamber Efendimiz’in doğumu, farklılığı, özellikleri, günlük duaları hakkında bilgi veriyor.

Kanal 7’de Mevlit Kandili Özel yayını saat 18.30’da Eyüpsultan Camii’nden canlı yayınla ekrana gelecek. Açılış konuşmasını ve ara duasını Eyüp Müftüsü Dr. Muammer Ayan yapacak, ilahileri Fatih İlahi Grubu söyleyecek. Gecenin duasını ise Necmettin Nursaçan yapacak.

Dünya TV’de Van Müftülüğü ve Van DİYA-DER tarafından Boyalar Camii’nde düzenlenen ’Mewlûda Hebîbê Xweda’ programı, 18.30’da başlayacak. Programı Felemez Karadeniz sunacak, vaazı Tahir Kartal, duayı ise Van Müftüsü Nimetullah Arvas yapacak. Duada Van depreminde ve Uludere’de hayatını kaybeden vatandaşlarımız için de dua edilecek.