Abone Ol

Bu çağda bu kafa!!! Kadın ile erkeğin düğünde oynaması haram mı?

Konya İlahiyat Fakültesi hocası Orhan Çeker yaptığı açıklamayla pes dedirtiyor. Kadınlar kendi aralarında, erkekler kendi aralarında oynamalıymış. İşte o kafa!!!

Bu çağda bu kafa!!! Kadın ile erkeğin düğünde oynaması haram mı?
Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Çeker, kadın ve erkeğin düğünlerde birlikte oynamalarının haram olduğunu söyledi. Düğün geleneğinde İslami açıdan düzeltilmesi gereken noktalar olduğunu iddia eden Prof. Çeker, "Müslüman olan bundan kaçınsın" dedi.

KONYA Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Çeker, kadın ve erkeklerin düğünlerde birlikte oynamalarının 'haram' olduğunu söyledi. Düğün geleneğinde İslami açıdan düzeltilmesi gereken noktalar bulunduğunu belirten İslam Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Çeker, şöyle dedi: "İslam'a uygun olan, kadın ve erkeklerin kendi aralarında eğlenip oynamasıdır. Bunda dinen sakınca olmadığı gibi, dinimiz aşırıya kaçmamak şartıyla bu tür eğlenceye izin vermiştir. Ancak, kadın ve erkeğin karışık vaziyette, birbirlerinin yanında, birbirlerine yakın olarak oynamaları dinimizde caiz görülmemiştir. Caiz kelimesi ise mekruh ve haramı içerir. Kadın ve erkeğin birlikte oynamasına 'mekruh' denilemez. Çünkü bu daha ileri düzeyde yanlıştır. Dolayısıyla buna 'haram' demek daha doğru olur. Müslümanlık iddiasında bulunan herkesin bundan uzak durması gerekir."

Üniversitedeki odasında, üzerinde 'Allah, kendi dini konusunda sürekli fidanlar (insanlar) yetiştirir. Onları kendi taatı (Allah'a boyun eğme, ibadet) doğrultusunda kullanır' hadisini, Arapça olarak yazdığı tahtanın önünde açıklayan Prof. Çeker, iddialarına şunları ekledi: "Yalnız şunu özellikle belirtmek gerekir ki kadın ve erkeklerin aynı ortamda oturup bir şeyler seyretmesi ya da sinema, tiyatro gibi bir icraatı takip etmesi dinimize göre sakıncalı değildir. Düğünlerde erkeklerin aralarında içki içip, kadın oynatması da dinen caiz değildir."