Abone Ol

Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro maskesiz korona protestosuna katıldı

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, koromavirüs önlemleri için alınan izolasyon kararlarının son bulması için yapılan eyleme maskesiz katıldı.

Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro maskesiz korona protestosuna katıldı

Medyafaresi.com/Dış Haberler- Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, koromavirüs önlemleri için alınan izolasyon kararlarının son bulması için yapılan eyleme maskesiz katıldı. Devlet Başkaın Bolsonaro'nun öksürdüğü gözlendi.

Brezilya Cumhurbaşkanı Jair Bolsonaro, ülke genelindeki valiler tarafından uygulanan işten çıkarılmalara ve karantina kurallarına son verilmesini talep eden Brezilya'daki göstericilere coşkuyla hitap etti.

HERKES HALKIN İRADESİNE TABİ

"Brezilya'daki herkes halkın iradesine tabi olduklarını anlamalı" diyen Bolsonaro, başkentteki göstericilere bir kamyonetin arkasından konuştu.

ASKERİ MÜDAHALE YAPILSIN ÇAĞRISI

Covid-19 önlemleri nedeniyle ekonominin durmasına verdiği tepkilerle bilinen Bolsonaro'nun katıldığı protestoda normal hayata dönülmesi ve sosyal izolasyon önlemlerine destek veren Brezilya Ulusal Kongresi'ne askeri müdahale yapılması gibi talepler sunuldu.

Hükümet, Bolsonaro’nun koronavirüs krizini ele alışını eleştiriyor ve halk sağlığı  için karantina önlemlerinin alınması gerektiği görüşünde birleşiyorlar.

Latin Amerika'da en fazla vakanın olduğu Brezilya'da 38 bin 654 vaka kaydedildi. Brezilya'da yerel yönetimler sosyal izolasyonun alınması için ayrı önlemler uyguluyor.

SAĞLIK BAKANINI KOVMUŞTU

Başkan Bolsonaro, Mart ayı ortasında bir çok valinin uyguladığı kısıtlamaların insanların geçimine ve sağlığına virüsten çok daha zararlı olduğunu savunuyor. Geçen hafta, Bolsonaro, katı sosyal izolasyon önlemlerini savunan sağlık bakanını kovdu. (Medyafaresi.com)