Abone Ol

Boydak Holding'in adı değişti tartışma bitmedi: Logosu tepki çekti

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından yönetilen Boydak Holding'in adı "Erciyes Anadolu" olarak değiştirildi.

Boydak Holding'in adı değişti tartışma bitmedi: Logosu tepki çekti

Bir süredir isim değişikliği konuşuluyordu. Değişikliği Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal açıkladı.

Gülal, holdingin isminin değiştirilmesi sürecine ilişkin ise "Bir araya gelmemizin farklı bir sebebi var. TMSF'nin yönettiği şirketlerin imajlarını da yönetmekle mükellefiz. Holdingimizin ismini FETÖ/PDY ile bütünleşmiş olması nedeniyle, değiştirme ihtiyacı ortaya çıktı. Holdinge yeni bir imaj katmak adına bir isim ve logo yapma ihtiyacı hasıl oldu. Bu imaj değişikliğine istinaden bir değişiklik yaptık" değerlendirmesinde bulundu.

Gülal'ın konuşmasının ardından gerçekleştirilen sunumda, şirketin adının "Erciyes Anadolu Holding" olarak değiştirildiği açıklandı.

LOGO’DA BANK ASYA TARTIŞMASI

Fakat şirketin yeni logosunun ortaya çıkmasının ardından tartışmalar yaşandı. Çünkü hazırlanan logonun FETÖ kuruluşu Bank Asya’nın logosuna benzemesi tepki topladı.

Yenilenen logoda Erciyes Dağı üzerine simgelenen şirketin yeni ismi olsa da Bank Asya’nın logosunda da dağa benzeyen bir üçgenin olması dikkat çekiyor.

İşte o iki logo:

Boydak Holding'in adı değişti tartışma bitmedi: Logosu tepki çekti - Resim: 1