Abone Ol

Botoks Haram mı Sorusuna Nihat Hatipoğlu'ndan Çekimser Yanıt!

Nihat Hatipoğlu, Haramdır demenin doğru olmadığı kanaatindeyim. cevbını verdikten sonra "Haram kelimesi ağır bir kelimedir ve içtihat konusu olabilecek konularda bu kavramı kullanırken cimri davranmak gerekir" dedi.

Botoks Haram mı Sorusuna Nihat Hatipoğlu'ndan Çekimser Yanıt!

İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, "Botoks haram mı?" sorusuna, "İhtiyaç olmadan yapılan bu tür bir işlem belki 'mekruh' olarak algılanır. Ama çok katı bir değerlendirmeyle 'haramdır' demenin doğru olmadığı kanaatindeyim" yanıtını verdi. 

Hatipoğlu, Sabah gazetesindeki köşesinde okuyucusundan gelen "Botoks yaptırmak haram mı" sorusuna yanıt verdi. 

Hatipoğlu, şunları kaydetti:

"İnsanların yaş geçtikçe derisinde kırışıklıklar olması yüce Allah'ın koyduğu kâinatın tabii kanunudur. Elbette sağlıklı yaşlanmak güzeldir ve yaşlanmanın çok güzel bir tarafı vardır. Yaşlanan kişinin, ömrünü gözden geçirmesi, yaşlılık dönemini dengeli, ölçülü ve güzel yaşaması ayrı bir nimettir. Botoks konusu ise yeni bir olaydır. İslam'ın genel prensipleri içinde değerlendirilmelidir. Yaradılışı değiştirmeye çabalama gibi algılanırsa kaçınmak gerekir. Ama kişiyi çok rahatsız eden bir görüntüden kaçınmak gibi algılanırsa tavsiye edilmeyen bir işlem olur. İhtiyaç olmadan yapılan bu tür bir işlem belki "mekruh" olarak algılanır. Ama çok katı bir değerlendirmeyle "haramdır" demenin doğru olmadığı kanaatindeyim. Çünkü haram kelimesi ağır bir kelimedir ve içtihat konusu olabilecek konularda bu kavramı kullanırken cimri davranmak gerekir."