Abone Ol

Borcu yüzünden doğalgazı kesilecek olan esnaf İBB'ye isyan etti

Medyafaresi.com özel haber- Koronavirüs salgınıyla birlikte zor günler yaşayan esnaf İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin gaz şirketi İGDAŞ'a isyan etti.

Borcu yüzünden doğalgazı kesilecek olan esnaf İBB'ye isyan etti

Arzu Güven / Medyafaresi.com özel haber-

Geçtiğimiz aylarda koronavirus salgınıyla birlikte faturalarını ödeme güçlüğü çeken vatandaşlar, Istanbul Büyükşehir Belediyesi'nin gaz şirketi IGDAŞ'a fahiş faturalar yüzünden tepki göstermişti. İGDAŞ esnafın doğalgazını kesmek için ihbarname gönderirken, İSKİ de borcunu ödeyemeyen esnafın suyunu kesmek üzere kapıya dayandı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu "kıyasen faturalandırma" yapılacağını duyurmuş, IGDAŞ "Siz sayın abonelerimize kıyas fatura göndermiyoruz. Tüm sayaçlar yerinde okunmakta ve gerçek tüketimler üzerinden fatura düzenlenmektedir " açıklamasıyla EPDK'yı yalanlamıştı .

Koronavirüs salgınıyla birlikte zor günler yaşayan esnaf Istanbul Büyükşehir Belediyesi'nin gaz şirketi IGDAŞ ve Su şirketi İSKİ'nin uygulamalarına isyan etti.

Çekmeköy'de cafe işleten bir vatandaş "Paket servisi imkanım olmadığı için kapalı olan iş yerimin su ve doğalgaz borcunu 20 gün geciktirdim. Doğalgazımı kesmek için ihbarname gönderdiler. 10 gün içinde borcu ödemezsem doğalgazı kesecekler..

İSKİ personeli de suyu kesmek üzere gelmişti, durdurdum. 16 kişiye istihdam sağlıyorum. Ekrem İmamoğlu'nun haberi yoksa bu durumdan, sesimi duyurun lütfen "Ekrem Başkan da esnafa bir darbe vurmasın" dedi.

İşte ismi bizde saklı esnafın sosyal medyadan paylaştığı o ihbarnameller..

Borcu yüzünden doğalgazı kesilecek olan esnaf İBB'ye isyan etti - Resim: 1

Medyafaresi.com