Abone Ol

Bodrum Masalı: Bir gecede hayatınız tamamen değişirse...

Noluyo.tv'deki ilginç analiz.. Uzun zamandır heyecanla beklenen Bodrum Masalı ilk bölümüyle ekrana geldi. İlk bölümde neler olduğuna hep birlikte bakalım!

Bodrum Masalı: Bir gecede hayatınız tamamen değişirse...

HAYALLER GERÇEK OLUR MU?

İlk olarak bir havaalanında karşılaştık Ergüven ailesi ve Kelebek ile. Elinde “Evren Ergüven” yazılı bir kartla hayatlarını baştan aşağı değiştirecek insanları bekliyordu. Görür görmez etkilendi Ergüven ailesinin peri kızı Su’dan...

Sonrasında ise üç gün önceye, İstanbul’a, Ergüven ailesinin lüks evine bir ziyarette bulunduk. Her şey yerli yerindeydi. Ne Yıldız’ın ne de çocukların iflasın eşiğinde olduklarından haberi vardı.

Bodrum Masalı: Bir gecede hayatınız tamamen değişirse... - Resim: 1

Şevval Sam, yıllara meydan okuyan o güzelliği ile ekranlarımızda arz-ı endam etmeye başlamıştı. Papi’yi gezdirmesi için çocuklarını ikna etmeye çalışıyordu ama pek ikna olacak gibi değillerdi, ki olmadılar da. Ateş babasından gizli gemide hazırladığı parti ile ilgileniyordu. Su ise sevgilisi Cenk ile buluşmaya gidiyordu. Virtüöz olma hayali ile yanıp tutuşan Su’ya Cenk’ten güzel bir sürpriz vardı. Müzisyen olan annesinin orkestrasına dahil etmişti Su’yu…

İNSANIN HAYATI TEK GECEDE DEĞİŞİR Mİ?

Bodrum Masalı: Bir gecede hayatınız tamamen değişirse... - Resim: 2

Ateş’in gövde gösterisi olan parti tüm ihtişamı ile başladı ve bizleri de içine çekiverdi! Ateş içinse asıl parti, Alara gelince başladı. Alara ile hayalini kurduğu yakınlaşmayı yaşamaya başlayacağı sırada ise geminin kendilerine ait olmadığı haberini alarak partiyi bitirmek zorunda kaldılar. Eve döndüklerinde ise yüzleşmeleri gereken daha büyül bir talihsizlik, bir iflas gerçeği ile karşılaştılar. Bodrum’a taşınacaklarını öğrenecekleri gece, tüm hayatları değişmeye başladı. Ertesi sabah haciz memurları ile karşı karşıya geldiler, sahip oldukları her şeyi kaybedişlerini durdukları yerden izlemek zorundaydılar... Anneanneden kalan vazo, Cenk’in Su için özel olarak yaptırdığı keman. Hepsi birer birer kayıp gitti ellerinden…

Bodrum Masalı: Bir gecede hayatınız tamamen değişirse... - Resim: 3

Bodrum’a tekrar dönüş yaptığımızda ise babadan kalma harabe evin önünde bulduk Ergüven ailesi ve Kelebek’i. Kelebek, ilk anda etkilendiği Su’yun kemanının kırılmasına vesile olarak “ayı” damgasını yiyiverdi. Ateş ise “özel bir ihtiyaç için” sığındığı ağaç dibinde Portakal Güzeli’ne, Kelebek’in can dostu Aslı’ya rastladı. Su ve Kelebek, Aslı ve Ateş her ne kadar çok iyi bir şekilde tanışmamış olsalar da bölümün ilerleyen dakikalarında güzel dostluklara imza atılacağının sinyalini verdiler. Bizler de dostluk hikayelerini özleyen seyirciler olarak bu kıvılcımı sevinçle yakaladık!

GEÇMİŞTEN GELEN HİKAYELER...

Bodrum Masalı: Bir gecede hayatınız tamamen değişirse... - Resim: 4

Yıldız ve çocuklar burada nasıl yaşarız diye düşünürken bu sorunun cevabı Evren’e göre Faryalı’da idi. Faryalı’nın oteline ortak ettiği yasak aşkı Gözde sayesinde otelin yarı hissesi Yıldız’ a ait ve bu sebepten ötürü Faryalı’nın otelini satmak istiyor. Faryalı ve Evren’in ilk karşılaşması bu yüzden biraz sert geçti diyebiliriz... Her şeye tamam ama iş oteli satmaya gelince Faryalı böyle bir şeye izin verir mi? Vermez! Ne demişti Yıldız: “Otel, Faryalı’nın çocuğu gibidir.“ Vazgeçer mi hiç? Evren tarafından bu olay tam tersi şekilde Yıldız’a lanse edilince Yıldız ve Faryalı’nın ilk karşılaşması da hesap sorarak gerçekleşti.

ESKİ HAYATIMIZI YANIMIZDA TAŞIYABİLİR MİYİZ?

Bodrum Masalı: Bir gecede hayatınız tamamen değişirse... - Resim: 5

Su, Kelebek, Aslı ve Ateş cephesinde durumlar pek fena sayılmazdı. Su, yaptığı yanlışı kabul ederek Kelebek’ten özür diledi ve arayı düzeltti. Daha sonrasında ise Su ve Ateş yeni okullarına kayıt olmaya giderken yolda Kelebek ve Aslı ile karşılaştılar. Okula geldiklerinde ise Kelebek, özel bir işim var deyip derse girmezken bizim bataklar, eski okullarında alıştıkları alışkanlıklarını Bodrum Lisesi’nde bulmaya çalıştılar. Ne Ateş’in milli takım için hazırlanabileceği bir yüzme havuzu vardı, ne de konservatuara hazırlanmak isteyen Su için bir müzik odası… Hoş, kemanı da yoktu ama kahramanımız Kelebek onu da halletmeyi başarmıştı. Ee, boşuna Kelebek demiyorlar! Kelebek’in hayali kırık olan kemanı yaptırarak Su’ya güzel bir sürpriz yapmaktı. Aslı ise iş bulması için Ateş’e yardım ediyordu. Buldu da! Ama Ateş’in çalışacağı teknede tesadüf o ki baş düşmanı Uzay ve sevdiği kız Alara vardı. Kötü ve sinir bozucu bir tesadüftü ama sonrasında Ateş, Alara’ya ondan vazgeçmeyeceğine dair söz verdi ve en azından Alara ile olan ilişkisini düzene soktu.

HER ŞEY YENİ BAŞLIYOR!

Bodrum Masalı: Bir gecede hayatınız tamamen değişirse... - Resim: 6

Su’ya bir süprizi olduğu için onu otele bekleyen Kelebek, karşılaşacağı süprizden habersiz bir şekilde, heyecanla Su’yun gelmesini bekliyordu. Kemanı yaptırmıştı ve Su’ya kemanını vermek için sabırsızlanıyordu. Su, otele Cenk ve hacizden kurtardığı kemanı ile giriş yapınca Kelebek’le birlikte bizim kalbimizde de ilk aşk yarası açıldı. Ateş ise uykusundan uyanıp yanı başında bulduğu Papi’yi gezdirmek adına dışarı çıktığında yaşayacağı hayal kırıklıklarının henüz bitmediğini anlaması uzun sürmeyecekti. Babası Evren’i yasak aşkı Gözde’nin evinden çıkarken buldu ve aylardır beklediğimiz masalın ilk bölümünü bitirmiş olduk. Hem usta oyuncuların, hem de genç yeteneklerin güzel performanslarıyla, seçilen şahane müziklerle, sıkmayan ve akıcı konusu ile ziyadesiyle tatmin edici bir ilk bölüm izledik! Yeni bölümü heyecanla bekliyoruz!

(Hürriyet)