Abone Ol

Boko Haram örgütü, kızların videosunu yayınladı!

Boko Haram örgütü, Nijerya'nın Chibok kentindeki bir yatılı okuldan 2 yıl önce kaçırdığı kız öğrencilerin videosunu yayınladı.

Boko Haram örgütü, kızların videosunu yayınladı!

Terörizm izleme grubu SITE'nin internet sitesinde paylaşılan videoda,  kızların bir kısmının Nijerya Hava Kuvvetleri'nin hava saldırılarında öldürüldüğü  öne sürülürken, Hükümetin elinde olan örgüt mensuplarının verilmesi karşılığında  hayatta kalan kızların serbest bırakılacağı ifade edildi.


Videoda, Chibok'tan kaçırılan öğrencilerden biri olduğunu belirten bir  kız, arkadaşlarının bir kısmının hava saldırılarında hayatını kaybettiğini,  40'ının da örgüt militanlarıyla evlendiğini söyledi.

Boko Haram örgütü, kızların videosunu yayınladı! - Resim: 1

Ailesine ve Nijeryalılara kendilerini kurtarmaları çağrısında bulunan  kız, "Burada acılar çekiyoruz, uçaklar bizi bombaladı ve birçoğumuzu da öldürdü.  Bazıları da yaralandı. Her gün bebeklerimizle acı çekiyoruz. Kimimizin evlendiği  adamlar da yaralandı veya öldü. Kimse bizle ilgilenmiyor. Gidin ve Nijerya  Hükümetine bizi kaçıranların üyelerini salıvermesi için yalvarın ki bizleri de  evlerimize dönmemiz için serbest bıraksınlar. Burada yiyecek ve içeceğimiz yok  gerçekten acı çekiyoruz." dedi.

Ayrıca Hausa dilinde konuşan bir terörist de Nijerya Devlet Başkanı  Muhammed Buhari'ye, örgütle mücadeleyi sürdürmesi durumunda kızların bir daha  görülemeyeceği tehdidinde bulundu.

"BU KIZLARI BİR DAHA ASLA BULAMAYACAKLAR"

Kiminin kucağında bebeği olan 40'dan fazla genç kadını arkasına alarak  yaptığı konuşmada terörist, "Kızlardan bir kısmı sakat kaldı, bir kısmı çok  hasta, bazıları da Nijerya ordusunun bombardımanında öldü. Tutuklu olan  üyelerimiz serbest bırakılmazsa Hükümet ve Chibok kızlarının aileleri bilmeli ki  bu kızları bir daha asla bulamayacaklar." dedi.

Boko Haram örgütü, kızların videosunu yayınladı! - Resim: 2

Militan, Hükümetin vatandaşlara Chibok'ta kaçırılan kızların en kısa  zamanda özgürlüklerine kavuşacaklarına dair sürekli yalan söylediğini öne sürdü.

Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Borno eyaletine bağlı Chibok kentindeki  bir yatılı okula 14 Nisan 2014'te baskın düzenleyen Boko Haram militanları, 276  kız öğrenciyi kaçırmıştı. Boko Haram militanlarının kaçırdığı kız öğrencilerden  57'si kaçmayı başarırken 219'undan haber alınamıyordu.

Nijerya'da 2000'li yılların başından beri varlık gösteren, lideri  Muhammed Yusuf'un gözaltındayken ölmesinin ardından 2009'da kitlesel şiddet  eylemleri düzenlemeye başlayan Boko Haram, 17 bine yakın kişinin ölmesine neden  oldu. Örgüt, geçen yıldan beri eylemlerini ülkenin sınır komşuları Kamerun,  Benin, Çad ve Nijer'e de kaydırdı.

milliyet