Abone Ol

Melis Akyürek'e Takılan Elektronik Kelepçe Aslında Şiddet Suçluları İçindi

2 Şubat günü Boğaziçili öğrencilere destek vermek için katıldığı eylemde gözaltına alınarak ev hapsine mahkum edilen Melis Akyürek , şiddet failleri için yasalaştırılan elektronik kelepçelerin muhaliflere kullanıldığını söyledi.

Melis Akyürek'e Takılan Elektronik Kelepçe Aslında Şiddet Suçluları İçindi

Artı TV'de yayımlanan Haber Peşinde'nin konuğu HDP Milletvekilli Züleyha Gülüm ve 2 Şubat günü Boğaziçili öğrencilere destek vermek için katıldığı eylemde gözaltına alınarak ev hapsine mahkum edilen Melis Akyürek oldu.

Ev hapsi cezası alan Melis Akyürek ise, 2 Şubat'ta gözaltına alındıklarını ifade ederek, "3 gün boyunca hukuksuzca gözaltıların uzatılması ve herhangi bir savunma yapamadık. Savunmamızı dahi mahkemede yapamadan ev hapsiyle cezalandırıldığımızı avukatlardan öğrendik" dedi.

Melis Akyürek'e Takılan Elektronik Kelepçe Aslında Şiddet Suçluları İçindi - Resim: 1Boğaziçi Hukuk Fakültesi İçin Akademisyen Önerileri

Şiddet failine uygulanması için çıkartılan bu elektronik kelepçelerin muhaliflere yönelik kullanıldığını söyleyen Akyürek, "Ayağımıza takılan pranga ile ev hapsi başladı.

Ne kadar süreceğine dair bir fikrimiz yok. Kapıdan dışarı adım atamıyorum. Yaklaşık 10 arkadaşımız bu cezayı aldı. Evde yalnız yaşayan var, işi olanlar var ne olacağına dair hiç bir fikir yok" dedi.