Abone Ol

Boğaziçi Üniversitesi'nin yeni rektörü rekor oyla Prof.Dr. Gülay Barbarosoğlu oldu

Türkiye'nin en önemli eğitim kurumlarından Boğaziçi Üniversitesi'ndeki rektörlük seçiminde Prof.Dr. Gülay Barbarosoğlu, kullanılan 403 oydan 348'ini aldı.

Boğaziçi rektörlük seçiminde Gülay Barbarosoğlu fark attı

Boğaziçi Üniversitesi'nde yapılan seçim sonucunda, 2012 yılından bu yana rektörlük görevini sürdüren Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu oyların yüzde 86’sını alarak birinci oldu. Barbarosoğlu bu sonuçla Boğaziçi Üniversitesi tarihinde en çok oy alan rektör adayı oldu.

Boğaziçi Üniversitesi'nin yeni rektörü rekor oyla Prof.Dr. Gülay Barbarosoğlu oldu - Resim: 120 üniversitede rektör seçimi

2016-2020 yılları arasında görev yapacak Boğaziçi Üniversitesi Rektörü’nü belirleyecek seçim ve atama sürecinin ilk adımı bugün yapılan oylamayla başladı.

447 öğretim üyesinden 403’ünün katılımıyla yapılan ve yüksek katılım sağlanan seçimde Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu 348 oyla, seçmenlerin %86’sının oylarını alarak seçimi kazandı.

Rekor katılımlı seçimde katılım sayısı 403 olurken, geçerli oylar 399, geçersiz oylar 4 oldu.

Seçim sonucunda adayların aldığı oy sayıları şöyle:

Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu 348
Prof. Dr. Vedat Akgiray 40
Prof. Dr. Esra Battaloğlu 1
Prof. Dr. Betül Tanbay 1
Prof. Dr. Cem Say 7
Prof. Dr. Levent Kurnaz 2

Gülay Barbarosoğlu’nun 348 oy alarak birinci sıraya yerleştiği seçimlerin ardından YÖKdeğerlendirme yapacak ve Ağustos ayında Cumhurbaşkanı, YÖK tarafından sunulan isimler arasından atama yapacak.

Hürriyet