Abone Ol

Boğaziçi, En İyiler Sıralamasında Bir Yılda 90 Sıra Geriye Düştü

Kayyum rektör eylemleri ile gündeme gelen Boğaziçi Üniversitesi, 'Dünyanın En İyi Üniversiteleri' sıralamasında 90 sıra birden gerileyerek 287'nci oldu.

Boğaziçi, En İyiler Sıralamasında Bir Yılda 90 Sıra Geriye Düştü

Boğaziçi Üniversitesi, ABD merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu ve haber dergisi US News and World Report'un hazırladığı 'Dünyanın En İyi Üniversiteleri 2022' sıralamasında 287'nci oldu.

90'ı aşkın ülkeden 1750 yükseköğretim kurumunun, global-bölgesel araştırmalarda saygınlık, yayın, kitap, konferans sayısı, toplam atıf, uluslararası iş birlikleri ve yayımlanan kitap gibi 13 kritere göre değerlendirildiği sıralamada Boğaziçi Üniversitesi, 100 üzerinden 60 puan alabildi; Türkiye'de ilk sırada yer aldı ama dünyada 287'nci olabildi.

Fizik sıralaması, fizikçi Naci İnci yönetiminde geriledi

Geçtiğimiz yılki sıralamada üniversite, fizik alanında dünyada 60’ıncı sırada temsil edilmişti.

Bu yılki sıralamada ise 97'nci sıraya düştü.

Üniversiteye Melih Bulu'nun ardından kayyum rektör atanan Naci İnci de fizikçi.

Bulu, "ilk 100'e sokacağım" demişti

Boğaziçi Üniversitesine, senato kararları hiçe sayılarak Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 'kayyum rektör' olarak atanan Melih Bulu üniversiteyi ilk 100'e sokmayı hedeflediğini söylemişti.

Bulu'nun atanması tepkiyle karşılanmış ve okulda akademisyenlerin her gün sürdürdüğü nöbetin de dahil olduğu direniş süreci başlamıştı.

Bulu, kendisini atayan Erdoğan tarafından temmuz ayında görevden alınmış yerine de Naci İnci atanmıştı.