Abone Ol

Bodrum’u Sağanak Yağış ve Dolu Vurdu Evleri Su Bastı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bu gece yarısı başlayan ve sabaha kadar süren sağanak yağış ilçede hayatı felç etti.

Bodrum’u Sağanak Yağış ve Dolu Vurdu Evleri Su Bastı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bu gece yarısı aniden bastıran ve yaklaşık 4 saat süren sağanak yağış ilçede hayatı felç etti. Birçok dere taştı. Gökçemer ve tırman dağlarından gelen sel suları yollardaki bazı motosikletleri sürükleyerek maddi hasara yol açtı.

GECEYARISI SULARIN İÇERİSİNDE UYANDILAR

Turgutreis ve Yalıkavak mahallelerinde onlarca ev, işyeri ve yazlı villalar su altında kaldı. Geceyarısı evlere giren sularla uyanan Bodrumlular sabaha kadar evlerindeki suları tahliye etmek için mücadele etti. Yalıkavak Mahallesi'nde yaşayan Halime Kocaman “Gece 02.00'de salonda yatıyordum birden su sesleri duydum, ayağa kalktığımda dizime kadar su vardı.

Salon ve yatak odaları sularla doldu. Sürekli belediyeye arayarak yardım istedik. Bizim gibi birçok ev sular altında kaldı” diye konuştu.

Bodrum şehir merkezi, Gümbet ve Bitez'de aniden bastıran dolu nedeniyle bazı araçların kayması sonucu zincirleme kazalar meydana geldi. Yaklaşık 12 otomobilin kullanılamaz hale geldiği belirtildi. Sabah saatlerinde ise metrekareye yaklaşık 66 kilogram yağan sağanak yağış kabus yaşattı. Bazı küçük balıkçı kayıkları olduğu yerde  battı.

Vatandaşların 112 acil ihbar hattını arayarak belediye, itfaiye, zabıtadan yardım istedikleri öğrenildi. Gece boyunca gelen yaklaşık 300 ihbara yetişmeye çalışan belediye ekipleri alarma geçirildi.

Bodrum'da hasar tespit çalışmalarının devam ettiği, evleri su basan yazlık sahiplerinin ise büyükşehirlerde ikamet etmeleri nedeniyle hasarın boyutunun belirlenemediği belirtildi.

Kadıkalesi Mahallesi'deki AVTA Tatil Sitesi'nde suyun yüksekliği bahçelerde bir metreyi aşınca sitede yaşayanlar ihtiyaçlarını iki metrelik lastik botlarla kürek çekerek karşılamaya başladı. Bazı sitelerde sel suları dolan evlere kuyu pompası yerleştirilerek sular boşaltılmaya çalışılıyor. Bazı vatandaşlar ise kum doldurdukları çuvalları evlerinin bahçesine yığarak sel sularından korunmaya çalışıyor. Bodrum ve 13 mahallesinde yollar heyelan nedeniyle bozuldu, alt yapıda büyük hasar meydana geldi. Belediye ve özel şirketlere ait iş makinaları bakım ve onarım çalışmalarına başladı

Sözcü