Abone Ol

Bodrum ve Marmaris plajları cıvıl cıvıl!

FOTO GALERİ- Bayram tatili aşırı sıcaklarla birleşince, sahiller tatilcilerin akınına uğradı.

Bodrum ve Marmaris plajları cıvıl cıvıl!

Bodrum ve Marmaris plajları cıvıl cıvıl!.. FOTO GALERİ

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’ne Ramazan Bayramı’nın 2’nci gününde de tatilci akını devam etti, otel ve turistik tesislerde yer kalmadı. Mavi tur teknelerinin tamamı tura çıktı, liman boşaldı. Ek uçak ve otobüs seferleri konulmasına rağmen birçok tatilci dönüş için bilet bulamadı.

Bodrum Limanı’ndaki teknelerin tümü mavi tura çıktı. Sahiller ve otellerin havuz başları yine yerli ve yabancı turislerle doldu. Sahillerde adım atacak yer kalmadı. Özellikle yabancı turistler sereserpe güneşlendi, denize girdi, birbirleriyle şakalaştı.

Ramazan Bayramı’nda Bodrum’a tatilci akını trafik polislerini de alarma geçirdi. İlçe girişlerinde kontrol noktaları oluşturun ekipler, karayoluyla gelen tatilcileri şeker, lokum ve kahve ikram ederek karşıladıktan sonra trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı. Ailesiyle, otomobille İstanbul’dan gelen inşaat mühendisi Bedri Ademoğlu polislere teşekkür etti.

Denetim hakkında bilgi veren Muğla Trafik Şube Müdürü Nevzat Erem, karadan yapılan kontrolların yanı sıra pilot emniyet müdürleri Mehmet Biçer ve Ersin Kavaklı’nın da polis helikopteriyle sürekli uçarak havadan kontrol yaptıklarını, kurallar uymayan sürücülerin yerdeki ekiplere bildirdiklerini söyledi.

Bodrum’da inanılmaz kalabalık! Plajlar bu halde!.. FOTO GALERİ

Sosyete Bodrum plajlarında sere serpe!.. FOTO GALERİ

Ramazan’da pes dedirten eğlence! Küçüçük çocuğu alkol masasında.. VİDEO

BODRUM’DA ÜSTSÜZ TURİSTLER YÜREK HOPLATTI -FOTO GALERİ-

BODRUM TURİSTLERİ.. FOTO GALERİ

TURİSTLERİN PLAJ KEYFİ.. FOTO GALERİ

GÖLGEDE 47 DERECE

MUĞLA’nın Marmaris İlçesi’nde, sıcaklar nemle etkisini daha da arttırınca plajları, su parklarını dolduran yerli ve yabancı turistler renkli görüntüler oluşturdu.

Caddelere konulan elektronik termometrelerin 47 dereceyi gösterdiği, hissedilen sıcaklığın da 50 dereceye ulaştığı Marmaris’in plajları su parkları doldu taştı. Turistik İçmeler Beldesi’ne kadar uzanan 11 kilometrelik mavi bayraklı plajlarda adım atacak yer kalmadı. Deniz suyu sıcaklığının da 27 derece olduğu Marmaris plajlarında, özellikle yabancı turistler, üstsüz sereserpe güneşlendi, denize girdi. Su parklarında da plajları aratmayan doluluk yaşandı. Tatilciler, düzenlenen şovlarla havuz başlarında eğlendi.

Meteoroloji yetkilileri, bayram süresince artan nemle sıcakların etkisini arttırarak sürdüreceğini bildirdi.

SEDİR ADASI’NDA DENİZ KEYFİ

MUĞLA’nın Gökova Körfezi’nde mavi yolculuğun en önemli mola noktalarından biri olan Sedir Adası (Kleopatra Adası), turkuazdan laciverte uzanan denizi, incecik kumuyla yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri oluyor.

Sedir Adası, kumunun yanı sıra efsanesiyle de dikkati çekiyor. Efsaneye göre, Kraliçe Kleopatra ile sevgilisi Romalı Komutan Antonius’un adada buluşmaları için Mısır’da 60 büyük gemiyle çapları 1 milimetreden daha küçük ve her tanesi aynı büyüklükte olan, ateşte yanabilen, sodalı suda kendiliğinden çoğalan, büyüteç altında incelendiği zaman hareket ettiği görülen kumları getirtti, bu nedenle plaja ’Kleopatra’ adı verildiğine inanılıyor. Yetkililer ise adanın kuzey kıyısındaki kumların özel biçimde oluşan kalker damlacıkları olduğunu belirtiyor. Zeytinağaçlarıyla kaplı adada, doğal güzelliklerin yanında Helenistik ve Roma dönemlerine ait antik tiyatro ve antik liman kalıntıları da bulunuyor.

Adaya, Marmaris-Muğla Karayolu’nun 12’nci kilometresinden sapılan Çamlı İskelesi’nden gidiş-dönüş 15 lira karşılığında dolmuş teknelerle Mayıs ile Ekim ayları arasında ulaşılmakta. Adaya giriş ise kişi başı 10 lira. Müze kartı da geçerli. Ancak, saat 08.00 -19.00 saatleri arasında bir görevlinin bulunduğu plaja, terlikle ve havlu ile girmek ve duş almadan çıkmak, sigara içmek ve kum almak yasak. Altın sarısı kumları kaybolmaması için 37 metre uzunluk, 13.5 metre genişliğindeki iple çevrilen plaja girilmesi, kesinlikle yasak. Kumların turistler tarafından taşınmasını engelemek için denizden çıkanlar özel ahşap platformdan geçerken zorunlu olarak duşa giriyor ve üzerine, mayolarına yapışan bir kum tanesinin bile kaybolmasına izin verilmiyor. AB tarafından desteklenen Gökova Bütünleşik Kıyı Projesi kapsamında uyulanan yasak sayesinde kumsaldaki kum oranında gözle görülür bir artış yaşandı.

Her yıl ortalama 150 bin kişinin ziyaret ettiği Sedir Adası, koruma altındaki kumsalına girilemese de yerli ve yabancı turistlerin gözbebeği durumunda. Ramazan Bayramı tatilini fırsat bilen yerli turistlerin de gelmesiyle ada daha da şenlendi. Adaya gelen turistler, iple çevrili kumsalın önündeki bölgede güneşlenip denize girmenin keyfini yaşıyor.