Abone Ol

Bizimkiler'de Şiddet! Umur Bugay'ın Eşi Ayşe Bugay'dan Oğlu Ömer Bugay'a Uzaklaştırma Kararı

Hababam Sınıfı, Kapıcılar Kralı, Çöpçüler Kralı filmlerinin senaristi Umur Bugay'ın 75 yaşındaki eşi Ayşe Bugay, oğlu Ömer Bugay’ın şiddetine maruz kaldığını iddia ederek mahkemeden uzaklaştırma kararı aldırdı. Ayşe Bugay'ın, Umur Bugay’ın adının ve itibarının sarsılmaması bu zamana kadar şikayetçi olmadığı belirtildi.

Bizimkiler'de Şiddet! Umur Bugay'ın Eşi Ayşe Bugay'dan Oğlu Ömer Bugay'a Uzaklaştırma Kararı

‘Hababam Sınıfı’, ‘Kapıcılar Kralı’, ‘Çöpçüler Kralı’, ‘Yoksul’ ve ‘Postacı’ gibi hafızalardan silinmeyen filmlerde imzası bulunan senarist Umur Bugay, 2019 yılında Kınalıada’da girdiği denizde boğularak hayatını kaybetmişti.

Bugay'ın ölümünde 3 yıl sonra ailesi bir şiddet olayı ile gündeme geldi. Hürriyet’ten Özge Eğrikar’ın haberine göre, Umur Bugay'ın eşi Ayşe Bugay, 49 yaşındaki oğlu Ömer Bugay'dan şiddet gördüğü iddiasıyla şikayetçi olarak uzaklaştırma kararı aldı. 

"KAFASINA DİKİŞLER ATILDI"

Umur Bugay’ın vefatının ardından eşi Ayşe Bugay, oğlu Ömer Bugay ile birlikte Etiler’deki dubleks evde yaşamaya başladı. Ayşe Bugay’ın iddiasına göre 49 yaşındaki oğlu Ömer Bugay, ‘bipolar bozukluk’ hastasıydı ve psikiyatrik ilaçlar kullanıyordu.

Ailenin tüm üyeleri Ömer Bugay’ın zaman zaman hastane yatışları ve tedavisi için büyük çaba gösterdi. Ancak Ömer Bugay, ailesine karşı sözlü ve fiziksel şiddet uygulamaya başladı.

İddiaya göre, Ömer Bugay, 75 yaşındaki annesi Ayşe Bugay’ı yerde sürükledi ve kafasını giriş kapısına defalarca vurarak yaraladı. Hastaneye kaldırılan yaşlı kadının kafasına dikişler atıldı.

Ayşe Bugay, eşi Umur Bugay’ın adının ve itibarının sarsılmaması için oğlundan bu zamana kadar şikayetçi olmadı.

"NEFESSİZ BIRAKACAK ŞEKİLDE FİZİKİ ŞİDDET UYGULAMIŞTIR"

Dilekçede, “Ömer Bugay, geçen yıl aile fertlerine haber vermeden Fidan isimli bir kadınla evlenmiştir. Evlendikten sonra daha da agresifleşen Ömer Bugay, rahatsızlığının da etkisiyle annesi Ayşe Bugay’a karşı hasmane bir tutum sergilemiş, ağır hakaretleri ve tehditleri artmıştır.

Hayali iddialar ileri süren Ömer Bugay, babasının mirasından kendisine hak verilmediğini söyleyerek aile içinde ihtilaflara sebep olmuştur. Annesini dolandırıcılıkla suçlayan Ömer Bugay, nefessiz bırakacak şekilde burnunu parmaklarıyla sıkıştırarak fiziki şiddet uygulamıştır. Oğlunun saldırıları karşısında savunmasız kalan Ayşe Bugay, rahmetli eşinden kalan yazlık evine yerleşmiştir” denildi.

EŞİ İLE BERABER YAPTIĞI İDDİASI

Ömer Bugay’ın evde bulunan maddi ve manevi değeri çok yüksek resim ve sanat heykellerini de topladığının anlatıldığı dilekçede, “Müvekkilim, öz oğlunun ve onunla elbirliği içinde hareket eden gelininin şiddetine maruz kalmakta, kendi evine gidememektedir. Bu nedenle gerekli tedbirlerin alınmasını istiyoruz” denildi.

Talebi haklı bulan Mahkeme, Ömer Bugay ile eşi Fidan Bugay’ın mağdur Ayşe Bugay’a yaklaşmamasına karar verdi. Aleyhine verilen uzaklaştırma kararına itiraz eden Ömer Bugay, annesinin iddialarını reddetti. Ancak mahkeme, verilen kararın yerinde olduğu gerekçesiyle Ömer Bugay’ın itirazını reddetti.