Abone Ol

Birsen'den YKS Yorumu: Öğrenciler Başarısız Olursa; Yönetenlerin Suçu

FOX Ana Haber sunucusu Burak Birsen, bülten sırasında yaptığı YKS yorumu ile dikkat çekti.

Birsen'den YKS Yorumu: Öğrenciler Başarısız Olursa; Yönetenlerin Suçu

Cemre Durmuş / Medyafaresi.com Editörü

FOX TV Ana Haber Bülteni sunucusu Burak Birsen, canlı yayın sırasında YKS hakkında çarpıcı bir yorumda bulundu.

Pek çok öğrencinin matematikte zorlandığını belirten Birsen, 21 yıllık matematik öğretmeni arkadaşının sınav hakkında söylediklerini de aktardı.

"Matematik Olimpiyatlarında sorulan 3 tane soru sorulmuş"

Sözlerine matematik öğretmeni arkadaşının anlattıkları ile devam eden Birsen, "21 yıllık matematik öğretmeni arkadaşım var İstanbul'da. Kendisi ile konuştum ve bana "Matematik Olimpiyatlarında sorulan üç tane soru sorulmuş" dedi. 2005, 2008 ve 2013 Matematik Olimpiyatlarında sorulan üç tane soru bugün bu öğrencilere sorulmuş."

"Kusura bakmayın ama bu öğrenciler eğer başarısız olursa onların değil; yönetenlerin suçu"

Pandemi döneminde öğrencilerin daha kolay bir sınav beklentisi içerisinde olduğunu belirten Birsen, "Haksızlar mı? Düzgün bir eğitim verilmedi zaten 1 buçuk yıldır bu çocuklara. Kiminin interneti yoktu, kiminin bilgisayarı yoktu. Eğitim ded sağlıklı değildi. Artık bunu kabul edin. Böyle bir dönemde olimpiyat soruları ne akıl karı? Daha basit şeyler soramaz mıydınız? Kusura bakmayın ama bu öğrenciler eğer başarısız olursa onların değil; yönetenlerin suçu. Bu soruları hazırlayanların suçu ve belki de denetlemeyen MEB'in suçu." ifadesinde bulundu.