Abone Ol

Bircan Yıldırım kimdir? Bircan Yıldırım neden gözaltına alındı? Bircan Yıldırım Karabük için ne dedi

Sosyal medyada yaptığı paylaşımlar nedeniyle daha önce gözaltına alınan Bircan Yıldırım yeniden gözaltına alındı. Bircan Yıldırım'ın Adnan Oktar tarikatıyla yakın ilişki içinde olduğu iddia ediliyor.

Bircan Yıldırım kimdir? Bircan Yıldırım neden gözaltına alındı? Bircan Yıldırım Karabük için ne dedi

İletişim Başkanlığı Dijital Medya Koordinatörü Aslan Değirmenci, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Karabük Üniversitesi'ndeki olaylarla ilgili sosyal medya hesabından dezenformasyon yapan, ırkçı ifadeler kullanan kişilerin yakalandığını duyurdu.

Aslan Değirmenci'nin paylaştığı bilgilere göre; Karabük Üniversitesi’nde yaşanan olaylarla ilgili sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarla dezenformasyon, ırkçı ifadeler kullanmak suretiyle halkı kin ve düşmanlığa sevk ettiği değerlendirilen 8 sosyal medya hesap yöneticisi tespit edilerek yakalandı.

Sosyal medyada tweetleriyle tanınan Bircan Yıldırım da gözaltına alınan isimler arasında yer aldı. Ankara'da gözaltına alınan Bircan Yıldırım'ın yanı sıra Hasan Genç, Suat Ünlü, Semih Arslan, Muhammet Miraç Aksu, Reğayip Kurtoğlu, İlknur Baflı, Halil Yılmaz da gözaltında!

2 şüpheli şahsın yakalanmasına yönelik çalışmalar da devam ediyor.

Bircan Yıldırım daha önce de gözaltına alınmış daha sonra serbest kalmıştı.

Bircan Yıldırım, sosyal medya üzerinde yaptığı bir paylaşımda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu'nun anlaştığını ve bu anlaşma sonucunda 1 milyon Filistinlinin Türk vatandaşı olacağını iddia etmişti.

Ancak, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan açıklamada, bu iddianın tamamen asılsız ve yanıltıcı olduğu belirtildi. Bu açıklamanın ardından Yıldırım, 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçlamasıyla gözaltına alınmıştı.

Bircan Yıldırım Kimdir?

Sosyal medya platformlarında ekonomist ve gazeteci olarak tanımlanan Bircan Yıldırım, YouTube üzerinde "Bircan TV Haber" adlı kanalında çeşitli konularda içerikler üretmektedir. Kendisi hakkında tam bir biyografik bilgiye ulaşılamamış olsa da, sosyal medya hesapları üzerinden geniş kitlelere ulaşarak adını duyurmuştur.

Bircan Yıldırım Kaç Yaşında ve Nereli?

Bircan Yıldırım'ın kaç yaşında ve nereli olduğuna dair net bir bilgi bulunmamaktadır. Kamuoyu tarafından merak edilen bu bilgiler, henüz resmi bir açıklama ile paylaşılmamıştır.

Bircan Yıldırım ne iş yapıyor?

Kendisini siyasetçi, iş insanı, ve gazeteci olarak tanımlayan Yıldırım, özellikle sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla dikkat çekmiştir. YouTube kanalı aracılığıyla çeşitli konularda videolar paylaşan Yıldırım'ın, sosyal medya üzerindeki etkileşimi ve takipçi kitlesi oldukça geniştir.