Abone Ol

Bira Partisi kuruldu: Seçime giriyorlar, yüzde 6 oy cepte

Avusturya'da Bira Partisi kuruldu... Anketler partinin oy oranının yüzde 6'lara ulaşabileceğine dikkat çekti.

Bira Partisi kuruldu: Seçime giriyorlar, yüzde 6 oy cepte

Güney Almanya ve Avusturya’nın bira sevdası, bir partinin kurulmasına önayak oldu... Bir hiciv partisi olarak kurulan BierPartei, Avusturya’da genel seçimlere hazırlanıyor.

37 yaşındaki Dominiz Wlazny’nın başında olduğu parti aslında 2015 yılında bir punk müzik grubu Turbobier’in müzik videoları çekiminin bir parçası olarak kuruldu. "Viyana’da yeniden safları sıklaştırın, irade varsa binde bir de vardır" sloganları kullanan parti o zamanlar bölgesel bazda yüzde 1.8 oy alarak kayda değer bir başarı göstermişti.

 ANKETLERDE OYU YÜZDE 6
Parti, şimdi de Avusturya Meclisi’ne milletvekili sokmak için çalışıyor. Tek istekleri ise yeterli parayı bulabilmek.

 Üyelik ücreti 59 Euro ve şu anda 3 bin üyesi var. Parti, 20 bin üyeye ulaşabilirse yaklaşık 1.2 milyon Euro’luk maddi kaynak sağlayacağına ve seçimlerde başarı kazanacağına inanıyor.

Avusturya’da yapılan bir ankette Bira Partisi’ne destek yüzde 6 çıktı. Bu partinin, Almanya ile Hollanda ile kuzey ülkelerinde de taban bulabileceği tahminleri yapılıyor.

BAKANLARA SINAVI ZORUNLU KILACAKLAR
Partinin gelecekte Almanya’ya ve özellikle de bira festivali Oktoberfest ile ünlü Münih’te de seçimlere katılmak için gereken adımları atıp atmayacağı bilinmiyor.

Partinin hedefleri, daha iyi tıbbi bakım, iklimde kirliliği sıfıra indirmek, enflasyonu yenmek.

Ayrıca, gelecekte tüm bakanların belirli bir yetenek sınavını geçmeleri halinde görev alabilmelerini de savunuyorlar.