Abone Ol

Bir millet direniyor! Darbeye karşı demokrasi nöbeti.. CANLI

Başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere üzere meydanlar demokrasiye sahip çıkan vatandaşlarla doldu. Onbinlerce kişi meydanlarda demokrasi nöbeti tutuyor. Vatandaşlar, sık sık "Millet burada darbeciler nerede" sloganları attı.

Darbe girişimi sırası ve sonrasında meydanlara inen vatandaşlar demokrasi nöbeti tutumaya devam ediyor. Başta Taksim Meydanı ve Kısıklı, Ankara'da Kızılay Meydanı olmak üzere Türkiye'nin dörtbir yanındaki meydanlar akşam saatlerinde demokrasiye sahip çıkanlar tarafından dolduruldu. Ellerinde Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, Taksim'e geldi.

Bir millet direniyor! Darbeye karşı demokrasi nöbeti.. CANLI - Resim: 1Darbe girişimi nasıl başarısız oldu

Vatandaşlar, "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Polise uzanan eller kırılsın" şeklinde sloganlar attı. Meydanda kalabalık giderek artıyor. Darbe girişimine tepki göstermek isteyen vatandaşlar, AKOM binası önünde de toplandı.Aileleriyle konvoylar ve kalabalık gruplar halinde bina önüne gelen vatandaşlar, sık sık "Millet burada darbeciler nerede" sloganları attı. Burada toplanan bir grup vatandaş, daha sonra ellerinde Türk bayraklarıyla AK Parti Kağıthane İlçe Başkanlığı önüne yürüdü.

GÜLEN'İN MAKETİ YAKILDI

Bir millet direniyor! Darbeye karşı demokrasi nöbeti.. CANLI - Resim: 2Darbe girişiminde askeri linç ettiği iddia edilen kişiden açıklama

Kahramanmaraş Şekerdere Bulvarı'ndaki "Demokrasi Nöbeti"nin tutulduğu AK Parti İl Başkanlığı yanındaki alana gelen yaklaşık 500 kişi, yanlarında getirdikleri terör örgütü lideri Gülen'in maketinin yanında, "Alçağa idam" şeklinde slogan attı. Alanda nöbetlerini devam ettiren vatandaşların da destek vermesiyle, üzerinde "FETÖ köpeğine idam" yazan terör örgütü liderinin dev maketi yakıldı.