Abone Ol

Bir Kılıçdaroğlu başarısı: DEVA, Saadet, Gelecek İstanbul’da İmamoğlu'na karşı ortak aday çıkarıyor

Yerel seçimlere 6 aydan az bir süre kaldı. Partilerdeki aday tartışmaları devam ederken Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve DEVA Partisi’nin İstanbul için ortak bir belediye başkanı adayı çıkaracakları öne sürüldü

Bir Kılıçdaroğlu başarısı: DEVA, Saadet, Gelecek İstanbul’da İmamoğlu'na karşı ortak aday çıkarıyor

İddialara ilişkin Cumhuriyet’e konuşan parti yetkilileri, şu anda böyle bir diyaloğun söz konusu olmadığını dile getirdi. Gelecek Partisi yetkilileri, ortak adaylık için sadece Saadet Partisi ile bir diyalog kurduğunu ifade etti. Saadet Partisi ve DEVA Partisi yetkilileri ise kendi adaylarını çıkaracaklarını kaydetti.

İstanbul ve Ankara’nın önemli kentler olduğunu belirten Gelecek Partisi yetkilisi, “Özellikle İstanbul ve Ankara diğer muhalefet partileriyle görüşülecek bir konu. Bu iller en son konuşulur. CHP’nin belki ilerleyen günlerde bir desteğe ihtiyacı olacaktır. O destek çerçevesinde ilerleyen günlerde konuşulur” dedi.

Diğer partililerle görüşmediklerini söyleyen DEVA Partisi yetkilisi ise, “DEVA, İstanbul ve Ankara olmak üzere kendi ismi ve kendi adayıyla yarışacak. İlerleyen süreçlerde diğer partilerden gelecek ortak adaylık teklifi süreçlerine de kapalıyız” ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi yetkilisi ise, “Ortak adaylık gibi bir toplantımız veya gündemimiz olmadı” diye konuştu.