Abone Ol

Bir Ev Kadını Fırın Kapağını Temizlemenin Pratik Yolunu Keşfetti

Avustralyalı bir annenin, üyesi olduğu Facebook grubunda fırın kapağı camını temizlemek için verdiği tüyo sosyal medyada olay oldu.

Bir Ev Kadını Fırın Kapağını Temizlemenin Pratik Yolunu Keşfetti

Temizlik yapmak pek çok kişiye zor gelen ve angarya bir iş ancak sosyal medyada paylaşılan ipuçları ev işlerini biraz daha kolaylaştırabiliyor. Avustralyalı bir anne de fırın kapağındaki camın temizliği için öyle bir şey önderdi ki sosyal medyada olay oldu.

Avustralyalı anne, fırın kapağındaki camı temizlemek için ıslak mürekkep balığı kemiği tüyosunu paylaşarak interneti şoke etti.


Anonim anne ipucunu Facebook grubu “Mums Who Clean” ile paylaştı ve bunun kirden ve lekelerden kurtulmanın ucuz ve güvenli bir yolu olduğunu açıkladı: “Mürekkep balığı kemiğini ikiye bölün, kaynar suya daldırın ve camın üzerinde bir kazıyıcı gibi kullanın.”

Anne, bir tarafı pırıl pırıl, mürekkep balığı kemiğiyle temizlenmiş ve diğer tarafı pis bir fırının resmini paylaştı.

YORUM VE BEĞENİ YAĞDI
Bir anda tüm dikkatleri çeken anne, mürekkep balığı kemiğinin nasıl kullanılacağını ise şu şekilde tarif etti: “Biraz su kaynatın ve bir kaseye dökün. Mürekkep balığı kemiğini ortadan ikiye bölün, kaynar suya daldırın ve camın üzerinde bir kazıyıcı gibi kullanın. Her seferinde işe yarıyor ve çok daha hızlı, ayrıca camı çizmiyor ve sağlığınız için de daha iyi.”


Tüyoyu paylaştıktan sonra çok sayıda yorum ve beğeni geldi. Bazıları bu ipucunu garip bulurken bazıları da oldukça hevesli durdu. Bir kullanıcı; “Biliyor musun, ‘bunu, camı temizlemek için deneyeceğim’ diyen ilk kişinin kim olacağını merak ediyorum” diye yazarken, bir kullanıcı da “Sahile yakın oturuyorum ve biraz alıp deneyeceğim” yazdı.

Bazı kullanıcılar da yöntemi bildiklerini belirttiler. Bir kullanıcı “büyükannem bana bu ipucunu gösterdi” yazarken, bir başkası da “eski bir çorapta ezilmiş mürekkep balığı kemiği harika çalışıyor! Doğal bir bulaşık makinesi gibi” diye yazarak yeni bir tüyo daha verdi.