Abone Ol

Türkiye'nin en farklı Lideri Besim Tibuk şimdi nerede?

Bir dönem siyaset sahnesine Besim Tibuk çıkmıştı. İş dünyasının bu başarılı ismi Liberal Parti'yi kurmuş hayli de ilgi görmüştü. Peki şimdi bu Besimm Tibuk dersiniz?

Türkiye'nin en farklı Lideri Besim Tibuk şimdi nerede?

2000'li yılların başıydı. Siyaset dünyasına yeni bir parti katılmıştı Liberal Demokrat Parti ismiyle... Logosunda bir yunus vardı. Lideri de iş dünyasından gelmeydi. Net Holding isminde bir şirketi olan Besim Tibuk'tu...

Renkli bir kişilikti Besim Tibuk. Farklı fikirleri vardı. Katıldığı televizyon programları büyük ilgi çekiyordu. Ama bu ilgi sandığa hiç yansımamıştı. Güzide Türk halkı ekranda izlemeyi sevdiği bu adama sandıkta oy vermemişti.

Yıl 2002... Besim Tibuk'un kayıplara karıştığı tarih... Sessiz sedasız siyaseti bırakan Besim Tibuk, ülkeyi de terketti. Peki nereye gitmişti ne yapıyordu?  Aslında Sözcü'nün başyazarı Rahmi Turan hatırlatana kadar kimse bu soruların yanıtını merak etmemişti. Rahmi Turan da durduk yere hatırlamamış. Kıbrıs gezisine gittiğinde tesadüfen karşılaşmış.

'SEVGİLİ MİLLETİM SAĞOLSUN'

Türkiye'nin en farklı Lideri Besim Tibuk şimdi nerede? - Resim: 1

Evet anlayacağınız üzere Besim Tibuk eşiyle birlikte KKTC'ye yerleşmiş. Siyasete girince işleri bozulmuştu. Rahmi Turan’ın köşesinden ilgili bölümü aktaralım :

-"NET Holding Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı olan Besim Tibuk uzun yıllardır Kuzey Kıbrıs'ta yaşıyor ve “Allah razı olsun sevgili milletimden” diyerek şunları söylüyor: 'Onların bana oy vermemesi sayesinde siyaseti bıraktım, sağlığıma kavuştum, işlerimi yoluna soktum. Yıllardır KKTC'de (Kuzey Kıbrıs'ta) lüks hayat yaşıyorum. Şirketlerim gelişti. İyi para kazanıyor, iyi vergi ödüyoruz. Kıbrıs'ta beş yıldızlı 6 otelimiz var, hepsi dolu' diyor.”