Abone Ol

Binlerce Yardım Gönüllüsü İstanbul Havalimanı'na Akın Etti

İstanbul'dan deprem bölgesine arama kurtarma çalışmalarına katılmak isteyen binlerce yardım gönüllüsü, gece saatlerinde İstanbul Havalimanı'na gitti.

Binlerce Yardım Gönüllüsü İstanbul Havalimanı'na Akın Etti

Kahramanmaraş’ta yaşanan 7.7 ve 7.6’lık şiddetli depremlerinin ikinci gününde depremden etkilenen 10 ilde arama kurtarma çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor.

Bölgede 73 uçak ile 12 bin 752 personel çalışmalarına devam ederken başta İstanbul olmak üzere çeşitli şehirlerden gönüllü ekipler deprem bölgesine hareket etti.

İstanbul Havalimanı'nda bekleyen yüzlerce yardım gönüllüsü başta Adana, Hatay, Kahramanmaraş olmak üzere Malatya, Gaziantep, Adıyaman ve Diyarbakır'a gitmek için birbiriyle yarıştı. Gönüllüler terminalde uzun kuyruklar oluştururken gidiş önceliği sağlık ekiplerine verildi.

 

 

12 BİN 752 PERSONEL SEVK EDİLDİ

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "saat 06.00'dan itibaren İstanbul’umuzdan 73 uçak ile 12 bin 752 personelimiz ve AFAD Gönüllülerimiz, başta Hatay olmak üzere deprem bölgesine gönderildi Hakkınız ödenmez, minnettarız."