Abone Ol

Binali Yıldırım: Seçim gecesi Erdoğan telefonda ağlıyordu

Başbakan Binali Yıldırım, veda ziyaretleri kapsamında Anadolu Ajansı'nı ziyaret ederek, Editör Masası Özel'in konuğu oldu. Başbakan Yıldırım seçim gecesi telefonda görüştüğü Erdoğan'ın neden ağladığını anlattı.

Yıldırım: Seçim gecesi Erdoğan telefonda ağlıyordu

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim gecesi yaşadığı olayı şöyle anlattı:

"Mesela o seçim akşamı İstanbul’da toplanan kalabalığın içinden bir yavrumuzun ayağının sıkışması onu o kadar çok etkiledi ki, duygu doruktaydı. Ağlıyordu telefonda, konuştuk.

Ne seçim kazanması, ne o coşku hepsi gitmiş. Bütün dikkatini oraya vermiş. Bir ara gelmemeyi düşündü, işler normalleşince geldi."

MECLİS BAŞKANLIĞI SORUSUNA YANIT

Başbakan Binali Yıldırım yeni dönemde Meclis Başkanı olacağı yönündeki iddialar hakkında "Onun kararını ben vermem. Partimizin genel başkanı ve partimiz hangi yönde karar verirse o yönde görev yaparız" dedi.

DİKKAT ÇEKEN OHAL AÇIKLAMASI

OHAL'in ne zaman kalkacağıyla ilgili soruya Yıldırım, "Yarın yayınlayacağımız son kararnamede, OHAL kalktığında terörle mücadelenin zafiyete uğramaması için ihtiyaç olan düzenlemeler yer alacak" diye yanıt verdi.

ERDOĞAN İLE ÇALIŞMAK ZOR MU OLUYOR KOLAY MI OLUYOR?

Cumhurbaşkanımızla çalışmak zor mu kolay mı? Soru çok zor, hem de kolay. Cumhurbaşkanı rahatı sevmeyen bir adam. Rahat olmak isteyeni de sevmiyor. Kendi de rahat etmez, yanındakileri de rahat ettirmez.

Böyle bir şeyi var, iş tutuş şekli var. Bu tabi biz alışık olmayanlar bu yolculukta dayanamazlar. Bunda nereden kaynaklanıyor? Memleketin meselelerine olan hassasiyetinden kaynaklanıyor. İstiyor ki hiçbir yerde aksaklık olmasın, yanlış olmasın.

AĞLIYORDU TELEFONDA

Mesela o seçim akşamı İstanbul’da toplanan kalabalığın içinden bir yavrumuzun ayağının sıkışması onu o kadar çok etkiledi ki, duygu doruktaydı. Ağlıyordu telefonda, konuştuk.

Ne seçim kazanması, ne o coşku hepsi gitmiş. Bütün dikkatini oraya vermiş. Bir ara gelmemeyi düşündü, işler normalleşince geldi. Cumhurbaşkanımızla çalışmak keyifli bir iş. Ben kendisini 1978’den beri bilirim. Beraber belediyede çalıştık.