Abone Ol

Bilal Erdoğan Fransa'ya Çıkıştı: Erdoğan Afrika'ya Gidince Sıçrıyorlar

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Afrika ziyareti hakkında konuşan Bilal Erdoğan, "Cumhurbaşkanımız Batı Afrika'ya gidince Fransa bir sıçrıyor" dedi.

Bilal Erdoğan Fransa'ya Çıkıştı: Erdoğan Afrika'ya Gidince Sıçrıyorlar

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, Türkiye'nin dünya halkları nezdindeki itibarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sayesinde son 20 yılda yükseldiğini savundu. Bilal Erdoğan, "Türkiye'nin dünyada yükselen bu itibarını bir yandan ticaretle, bir yandan akademide, bir yandan bilimde, kültürde sonuçlara çevirmemiz lazım" dedi. Tayyip Erdoğan'ın Afrika ziyaretine de değinen Bilal Erdoğan, "Cumhurbaşkanımız Batı Afrika'ya gidince Fransa bir sıçrıyor zaten" diye konuştu.

Bilal Erdoğan, yüksek istişare kurulu üyesi olduğu Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) tarafından Bahariye Mevlevihanesi'nde bu yıl 5'incisi düzenlenen "Genç Yönetici Okulu Mezuniyet Programı'nda bir konuşma yaptı.

Burada yaptığı konuşmada, Tayyip Erdoğan'ın Afrika ziyaretine değinen Bilal Erdoğan, "Cumhurbaşkanımız Batı Afrika'ya gidince Fransa bir sıçrıyor zaten. 'Benim arka bahçemde ne işin var?' diyor. Biz de diyoruz ki 'Benim orada dindaşlarım var, tabii ki ben dünyanın neresinde ticaret yapacağımı sana soracak değilim.' Ama önce bahsettiğim iki seçenekten birincisini tercih etmiş olsak Fransa'nın gitme dediği yere gitmemek durumundasın. Bu, Türkiye'nin kabul edebileceği bir tercih değil" ifadelerini kullandı.

"SENEGALLİ YATIRIMCILARA KAPIMIZ AÇIK"

Cumhurbaşkanı Senegal-Türkiye İş Forumu’nda gerçkelşetirdiği konuşmasında Türkiye'nin dünya ekonomilerinin yer aldığı G20'nin üyesi olduğunu söyleyerek Türkiye ekonomisinin dünyanın en büyük 13'üncü ekonomisi olduğunu dile getirmişti.

Erdoğan, "Türkiye'nin ekonomik alt yapısı küresel şoklara karşı dayanıklıdır. 2008 küresel krizi başta olmak üzere son dönemde karşılaştığımız birçok badireyi suhuletle atlattık. Bölgemizde yaşanan istikrarsızlıklara rağmen ekonomimizi her sene yüzde 5 oranında büyütmeyi başardık" demişti.

Erdoğan, Sengal ile ekonomik ilişkilerin ileriye taşınması için mevcut imkanlardan yararlanılması ve yeni mekanizmaların devreye alınması gerektiğini söyledi. Erdoğan, "Senegal'in bölgesinde ekonomik bir merkez haline gelebileceğini biliyoruz. Senegal Batı Afrika ülkelerine açılan bir ihracat kapısıdır. Türk ürünleri neticede Afrika insanının kaliteli ürün ve hizmeti erişimine katkıda bulunacaktır. Türkiye'nin ekonomide kendine özgü ve başarılı kalkınma modelleri vardır. Bu tecrübelerimizi Afrikalı kardeşlerimizle paylaşmaya hazırız" diye konuştu.

Erdoğan şöyle devam etti:

"Afrika'ya açılım politikamız kapsamında Afrikalı kardeşlerimizle siyasi ve ekonomik ilişkilerimizin hızla geliştirmenin çabası içerisinde olduk. Bu gelişmeyle diplomatik ilişkilerin yanı sıra ticari yatırımlar, kültrel çalışmalar gibi birçok alanda önemli mesafeler katettik. Afrikalı dostlarımız pek çok çalışma yürütüyoruz.

Karşılık emeklerimizin boşa gitmediğinin en büyük göstergesi karşılıklı katlanan ticaret rakamlarımızdır. Afrika ile toplam ticaretimiz 34,5 milyar dolara yükseldi. Buradan bir kez daha Türk firmalarını Senegal'e yatırım yapmaya davet ediyorum. Türk girişimcilerin Senegal halkının güvenine mahzar olacak projeleri gerçekleştireceklerine inanıyorum. Senegalli yatırımcılara da ülkemizin kapıları sonuna kadar açıktır."