Abone Ol

Biden'ın köpeği 4 ayda 7 kişiyi ısırmış

Commander'ın davranışı Major'ınkine benziyor. Biden ailesi Major'ı 2018'de barınaktan sahiplenmiş, köpeğin Gizli Servis ajanlarını ısırdığı bir dizi olay yaşandıktan sonra 2021'de ona başka bir yuva bulmuştu

Biden'ın köpeği 4 ayda 7 kişiyi ısırmış

ABD Başkanı Joe Biden'ın Alman çoban köpeği Commander'ın geçen yıl 4 aylık bir sürede 7 kişiyi ısırdığı bildirildi. Commander, benzer hareketlerde bulunup konuttan çıkarılan selefi Major'dan sonra, Beyaz Saray'da saldırgan davranışlar sergileyen ikinci Başkan köpeği oldu.

Commander'ın agresifliğine dair haber New York Post'un elde ettiği, Gizli Servis'teki iç yazışmalara dayanıyor.

Judicial Watch'un edindiği e-postalara göre 3 Kasım'da Beyaz Saray doktorunun ofisi, köpeğin görevlinin kolunu ve uyluğunu ısırmasının ardından ısırılan Gizli Servis görevlisini tedavi için yerel bir hastaneye sevk etti.

bama'nın özel şefi gölde ölü bulundu
İkinci bir olay 10 Kasım'da yaşandı. İddiaya göre Commander, Kennedy Garden'da First Lady Jill Biden'la yürüyüş yaparken bir görevlinin uyluğunu ısırdı.

Birkaç gün sonra başka bir memur evcil hayvanı bir sandalyeyle savuşturmak zorunda kaldığını anlattı.

Post'a göre birkaç hafta sonra Commander başka bir Gizli Servis memurunun elini ve kolunu yırttı. Bir ay sonra Commander, başkanın Delaware eyaletinin Wilmington kentindeki konutunda bir güvenlik teknisyeninin sırtını ısırdı.

Gizli Servis müfettişinden gelen bir Noel arifesi e-postasında, Commander'la ilgili sorunların yaygın olduğu öne sürüldü. E-postada, "Bugün benimle birlikte odadaki neredeyse her yetkili, Başkan'ın Ailesinin köpeğiyle ilgili belirli olaylardan bahsetti" ifadeleri yer aldı.

Commander'ın davranışı Major'ınkine benziyor. Biden ailesi Major'ı 2018'de barınaktan sahiplenmiş, köpeğin Gizli Servis ajanlarını ısırdığı bir dizi olay yaşandıktan sonra 2021'de ona başka bir yuva bulmuştu.

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre salı günü şunları söyledi: 

Herkesin bildiği gibi Beyaz Saray yerleşkesi benzersiz ve çok stresli olabilir. Ve eminim ki hepiniz bunu anlayabilirsiniz. 
Başkan'ın ailesi durumu herkes için daha iyi hale getirecek yollar arıyor.
Beyaz Saray sözcüsü aynı zamanda, First Lady Jill Biden'ın iletişim direktörü Elizabeth Alexander'ın da mesajını paylaştı. Alexander, "Ek tasma protokolleri ve eğitimin yanı sıra Commander'ın koşup egzersiz yapabileceği belirli alanlar kurmak amacıyla Gizli Servis ve konutun idari görevlileriyle çalışıyorlar" dedi.

Alexander, başkan ve first lady'nin "kendilerini, ailelerini ve ülkeyi güvende tutmak için yaptıklarından dolayı gizli servise ve konutun idari görevlilerine son derece minnettar olduklarını" ekledi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.