Abone Ol

Biden'den Netanyahu'ya "savaş kurallarına" uyma çağrısı

ABD Başkanı Biden, İsrail'i, Hamas'ın saldırılarına karşılık verirken savaş kurallarına ve hukuk devleti ilkelerine göre hareket etmeye çağırdı.

Biden'den Netanyahu'ya "savaş kurallarına" uyma çağrısı

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada, İsrail'e savaş kurallarına göre hareket etmesi yönünde mesaj verdi ve "Savaşın kuralları vardır" diye hatırlattı. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun takma ismini kullanan Biden'in, "Bibi'yi 40 yıldır tanıyorum" sözleri de dikkat çekti.

ABD Başkanı, İsrail Başbakanı ile dün yaptığı telefon görüşmesinde İsrail ve ABD gibi demokratik ülkelerin hukuk devleti ilkelerine göre hareket etmesinin onları güçlü ve güvenli kıldığını söylediğini vurguladı.

Biden, Hamas tarafından kaçırılan ABD vatandaşlarının güvenli şekilde ülkelerine geri getirilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını da kaydetti.

Beyaz Saray'da Yahudi cemaatlerini kabul eden Biden, yaptığı konuşmada İranı da uyardı. Tahran'a dikkat olması için açık ve net bir uyarı mesajı verildiğini söyledi. 

Netanyahu bütün Hamas üyelerini öldürmekle tehdit etti
Filistinli radikal İslamcı Hamas'ın 7 Ekim'de başlattığı saldırıların ardından İsrail'de savaş boyunca görevde kalması planlanan bir "acil durum hükümeti" kurulması konusunda uzlaşı sağlanırken, Başbakan Netanyahu, muhalefetteki Ulusal Birlik partisi ile sağlanan uzlaşı sonrasında "bir savaş kabinesi" kurulacağını da açıkladı. Yeni kabineyle basının karşına çıkan Netanyahu, Hamas'ın bütün üyelerini öldürmekle tehdit etti. Hamas'ı "IŞİD" diye niteleyen İsrail Başbakanı, "Dünya IŞİD'i nasıl yok ettiyse, biz de Hamas'ı o şekilde ezip yok edeceğiz" diye konuştu ve "Her Hamas üyesi ölüdür" diye tekrar etti. Savunma Bakanı Joav Gallant da "Hamas'ın yeryüzünden silineceğini" söyledi.