Abone Ol

Biden: Bu bir Kalkışma, Trump: Evlerinize dönün

SON DAKİKA HABERİ: Joe Biden, Trump'ın destekçilerinin Kongreyi basmasının ardından "ABD demokrasisi ve hukukun üstünlüğüne yönelik saldırılara son verilmesi" çağrısı yaptı. ABD Başkanı Donald Trump, kendisini destekleyen göstericilere "evlerine dönme" çağrısında bulundu.

Biden: Bu bir Kalkışma, Trump: Evlerinize dönün

Biden, başkanlığının tescil edileceği Kongre oturumunun, Trump destekçilerinin baskını yüzünden kesintiye uğraması üzerine başkent Washington'da başlayan olayların ardından açıklamalarda bulundu.

ABD demokrasisi ve hukukun üstünlüğüne yönelik "görülmemiş saldırılara" son verilmesi çağrısında bulunan Biden, "Başkan Trump'ı TV'ye çıkarak ettiği yemini yerine getirmesi, Anayasa'yı savunması ve bu kuşatmaya son verilmesini talep etmeye çağırıyorum." dedi.'de...

Bu çağrıdan dakikalar sonra kameraların karşısına çıkan ABD Başkanı Donald Trump, Kongre binasını basan destekçilerine seslendi.

Trump, "Biliyorum acı çektiniz. Biliyorum canınız yandı. Bizden çalınan bir sçeim yaşadık. Herkes biliyor. Diğer yandan eve dönmelisiniz. Barışa ihtiyacımız var. Kanun ve nizama ihtiyacımız var. Kanun ve nizam insanlarına saygı göstermeliyiz" ifadelerini kullandı.