Abone Ol

Beyoğlu'nda seks işçilerinin evleri mühürlendi: Nereye gideceğiz?

Bayram Sokak’ta trans kadınların yaşadığı evler mühürlendi. Trans kadınlar “Gidecek yerimiz yok” diyerek tepki gösterdi.

Beyoğlu'nda seks işçilerinin evleri mühürlendi: Nereye gideceğiz?

İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde trans kadınların yaşadığı Bayram Sokak’taki 12 No’lu bina Beyoğlu Kaymakamlığı tarafından mühürlendi.

Bianet'ten Evrim Kepenek'in haberine göre, sokaktaki üç bina ve bazı dükkanlar mühürlendi. Mühürleme işlemi sonrası aktivistler ve translar kararı alkışlarla protesto etti.

 Beyoğlu Kaymakamlığı’nca mühürlenmesine tepki gösteren Bayram Sokak 12 Platformu, İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi’nde basın toplantısı düzenledi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Bugün Bayram Sokak 12 No’lu apartman sakini trans kadınlar olarak bizlerle dayanışan diğer arkadaşlarımızla beraber buradayız. Bugün Bayram Sokak’ı kuşatmaya alanlara ve görmezden gelenlere karşı yaşamlarımızı ve haklarımızı savunmak için buradayız.

 Bayram Sokak on yıllardır trans kadınların birlikte ve bir arada yaşadıkları bir barınma ve hafıza mekanıdır. Tarihimizdir. Bayram Sokak İstanbul’da yıllardır barındığımız, bir arada yaşam kültürünün örneklerinden olan nefes alma alanlarımızdan biridir.

DÜKKANLARI DA MÜHÜRLEDİLER!
Açıklamaların ardından Bayram Sokak'a geçildi. Sokağın iki tarafında da polislerin konuşlandığı görüldü. Trans seks işçileri “Gidecek yerimiz yok” diyerek binaların mühürlenmek istenmesine tepki gösterdi.

 Sokak’taki üç bina ve bazı dükkanlar mühürlendi. Mühürleme işlemi sonrası aktivistler ve translar kararı alkışlarla protesto etti.

Sokağımız yıllardır senede iki kere mühürlenme tehlikesiyle karşı karşıya kalmaktadır. Bugün uygulanan mühürlenme ile Bayram Sokak’ta yaşayan trans kadınlar evsiz bırakılmıştır. Sokaklar biz transların emekleriyle inşa ettiği evleri, karnımızı doyurduğumuz sofralar, dayanışmayı büyütüp nefes aldığımız, kafamızı soktuğumuz kaleler olmuştur. Biz translar olarak mücadelemizin salt bugünle sınırlı olmadığını ve vermek zorunda bırakıldığımız mücadeleden her seferinde daha da güçlenerek çıktığımızı hatırlatmak istiyoruz. Kurduğumuz dayanışma ağlarını, kazandığımız sokakları, kurtardığımız bölgeleri bizlerden çalamayacağınızı buradan duyuruyoruz.