Abone Ol

Beyaz'ın gelmiş geçmiş en iyi 10 tiplemesi

1995 yılına kadar Beyaz, hayatımızda sadece bir renk ismine tekabül ediyordu. Önce radyolarda, sonra da televizyonda bir isim olarak sürekli karşımıza çıkmaya başlayınca bir anda söz konusu 5 harfin çok daha fazla mana taşıyabileceğini anladık. Beyaz, Beyazıt Öztürk'ün takma adı olarak...

Beyaz'ın gelmiş geçmiş en iyi 10 tiplemesi

Radikal'den OKTAY VOLKAN ALKAYA Beyazıt Öztürk'ün yıllardır yüzümüzü güldüren tiplemelerinden en unutulmayan 10 tiplemesini bir araya getirdi..

12 Mart 1969'da dünyaya gelen Beyazıt Öztürk, Bolu'dan sadece aşçıbaşı çıkar önyargısını kıran bir güldürü ustası olarak yirmi yılı aşkın süredir radyo ve televizyonlarda evimize, arabamıza konuk oluyor. Kariyerine Eskişehir'de öğrencilik hayatı sırasında adım atan Beyaz, yerel radyolarda programlar yaptı. İlk defa bu dönemde çizdiği karikatürlerde Beyaz takma adını kullanmaya başlayan başarılı şovmen, İstanbul radyolarından gelen teklifleri değerlendirdi ve İstanbul'a taşındı. Number One TV'de başlayan televizyonculuk serüvenine Kanal 6'da başlayan Beyaz, ilk olarak bu programlarla geniş kitlelerce tanınan bir yıldıza dönüştü. Sonrasında Kanal D ve kısa süreli olarak Star TV'de yayınlanan Beyaz Show programıyla Türkiye 'nin en uzun soluklu Talk Show'una imza atan Beyazıt Öztürk, Cuma akşamlarıyla özdeşleşmiş bir isim.

Kariyerinde sürekli farklı program denemelerinde de bulunan Beyaz; Şans Topu, Aileler Yarışıyor, Biri Bana Anlatsın, Nasıl Yani gibi programlarda sunuculuk rolü üstlendi. Nihavend Mucize, O Şimdi Mahkum, Hacıvat Karagöz Neden Öldürüldü, Dansöz ve Sır Çocukları gibi sinema filmlerinde rol aldı. Yıldızların Altında adlı bir müzikal tiyatro deneyimi bulunan Beyaz, 3 farklı dizi projesinde başrol oyuncuları arasında yer aldı. Bunlardan sonuncusu 2012'de başlayan Yalan Dünya adlı yapımdı. Pek çok farklı role bürünebilme özelliğini bu yapımlarda ispatlayan Beyaz, kendi show’unda da unutulmaz tiplemelere imza attı. Biz de bu tiplemeleri sizler için bir araya getirdik. İşte size Beyaz Show tarihine geçmiş Beyaz'ın 10 unutulmaz tonu niteliğindeki o tiplemeler:

1. Hüsmen Dayı

Beyaz'ın gelmiş geçmiş en iyi 10 tiplemesi - Resim: 1

Beyaz'ın şüphesiz akla gelen ilk tiplemesi Hüsmen Dayı'ydı. Vakfıkebir ekmeği içerisine koyduğu her şeyi yeme özelliğine sahip Trakyalı, kilolu ve ensesinden havlusu eksik olmayan Hüsmen Dayı'nın maceraları haftalarca Beyaz Show izleyicilerini sürüklemişti.

2. Ejder Ağabey

Beyaz'ın gelmiş geçmiş en iyi 10 tiplemesi - Resim: 2

Beyaz'ın mahalleden arkadaşı bıçkın delikanlı karakterinde bir tipleme olan Ejder, kadınlara düşkünlüğü ve kötü esprileriyle akıllarda yer eden Ejder, hiç çıkartmadığı güneş gözlükleri ve biryantinli saçlarıyla unutulmazlar arasında.

3. Johnny White

Beyaz'ın gelmiş geçmiş en iyi 10 tiplemesi - Resim: 3

Beyaz'ın Telesatış reklamlarıyla dalga geçtiği skeçlerindeki hayali kahramanı olan Johnny White, absürt ürünleri yine absürt yöntemlerle anlatıp satmaya çalışan bir spor hocasıydı.

4. Çekirdekçi

Beyaz'ın gelmiş geçmiş en iyi 10 tiplemesi - Resim: 4

"Maybaş" lafını Türk halkının literatürüne sokan çekirdekçi karakteri de Beyaz'ın hemen herkese laf sokan ve dalga geçen insanları temsil eden tiplemesiydi.

5. İlaççı

Beyaz'ın gelmiş geçmiş en iyi 10 tiplemesi - Resim: 5

Beyaz'ın Yeşilçam jönleriyle Nuri Alço'yu harmanladığı karakteri, elindeki içkiye ilaç atıp kendini bayıltması ve nostaljik konuşma üslubuyla hatırlanıyor.

6. Psikopat

Beyaz'ın gelmiş geçmiş en iyi 10 tiplemesi - Resim: 6

Beyaz'ın belki de en çok sevilen karakteri, cam dibi gözlükleri ve kalemtıraşıyla psikopat karakteriydi. Karşısına çıkan herkesi cezalandıran ve garip konuşmalarıyla huzursuzluk veren psikopat, Beyaz'ın yıllarca canlandırdığı bir karakter oldu.

7. Pos bıyık

Beyaz'ın gelmiş geçmiş en iyi 10 tiplemesi - Resim: 7

Kolunun altındaki gazetesi ve ceplerinden çıkmayan elleriyle ikon haline gelen PosBıyık, Beyaz'ın toplum içindeki "Anlatan adam" figürünü temsil eden tiplemesiydi. Sürekli komplo teorileriyle birbirinden bağımsız gözüken olayları sanki saklı kalmış gerçekler gibi anlatan pos bıyık, güldürürken düşündüren bir karakterdi.

8. Mangalcı

Beyaz'ın gelmiş geçmiş en iyi 10 tiplemesi - Resim: 8

"Şşşt bak bi" denince akıllara gelen Mangalcı karakteri, Beyazıt'ın hemen her ortamda mangal yapıp, nerede ne yenir, nerede nasıl gezilir bilen tiplemesiydi. Pek çok kişinin bu tiplemenin tavsiyelerinin peşinde maceralara atıldığı da olmuştur.

9. Concon

Beyaz'ın gelmiş geçmiş en iyi 10 tiplemesi - Resim: 9

Bir dönem Türkiye'de hızla yayılan "Tiki" akımını temsil eden Concon karakteri, elinden düşmeyen cep telefonuyla sürekli bir parti ortamı kovalayan, saçma arkadaş isimleriyle güldüren bir karakterdi. Yanından kız arkadaşları eksik olmayan Concon, gençliğe yönelik önemli bir eleştiri konumundaydı.

10. Beyaz Atlı Prens

Beyaz'ın gelmiş geçmiş en iyi 10 tiplemesi - Resim: 10

Beyaz'ın en çok güldüren karakterlerinden biri de yönetmeniyle bir türlü yıldızı barışmayan Beyaz Atlı Prens karakterinin film setindeki maceralarıydı. Tolga Çevik'in "Arkadaşım Hoşgeldin" konseptinin çıkış noktası olduğunu söyleyebileceğimiz Beyaz Atlı Prens, yönetmen komutlarıyla başına gelmedik kalmayan oyuncu tiplemesini Türkiye'ye ilk tanıtan skeç olmuştu.