Abone Ol

Sabah, Beyaz Show'u arayan Diyarbakırlı Ayşe Öğretmen'in peşine düştü

Beyaz Show'a bağlanan öğretmen Ayşe Çelik, Sabah gazetesini şüphelendirdi. Sabah, Diyarbakır’da öğretmen olarak görev yapan üç Ayşe Çelik bulunduğunu, bu kişilerden hiçbirinin o telefon bağlantısında konuşan kişi olmadığını yazdı.

Sabah'a göre Beyaz Show'u arayan öğretmen sahte..

Sabah gazetesinde yer alan habere göre,

Dün Kanal D ekranlarında yayınlanan Beyaz Şov programına katılan Öğretmen Ayşe Çelik ismi sahte çıktı. Diyarbakır’da öğretmen olarak görev yapan üç Ayşe Çelik bulunduğu, bu kişilerden hiçbirinin o telefon bağlantısında konuşan kişi olmadığı ortaya çıktı.

Ayşe Öğretmen ne demişti?

Kanal D’de yayınlanan Beyaz Show’a Diyarbakır’dan telefonla bağlanan Ayşe Çelik, şunları söylemişti:

Sabah, Beyaz Show'u arayan Diyarbakırlı Ayşe Öğretmen'in peşine düştü - Resim: 1Diyarbakırlı Ayşe öğretmenin sözleri Beyaz Show'a damga vurdu

"Ülkenin doğusunda yaşananların farkında mısınız? Burada yaşananlar ekranlarda çok farklı aktarılıyor. Sessiz kalmayın. İnsan olarak biraz daha hassasiyetle yaklaşın. Görün, duyun ve artık bize el verin."

Sabah'a göre terör propandası yapan kadın, okullarından ayrılmak zorunda kalan öğretmenleri suçlayarak, "Öğrencilerini terk eden öğretmenlere seslenmek istiyorum. Bir daha oralara nasıl dönecekler. O tertemiz çocukların gözlerinin içine nasıl bakacaklar. Yazık; insanlar ölmesin, çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın." demişti.

Gece yarısı Güneydoğu'daki çatışma ortamı ve sokağa çıkma yasaklarına dikkat çekmek amacıyla Diyarbakır'dan Beyaz Show'a bağlanarak, "Sessiz kalmayın. Yazık; insanlar ölmesin, çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın" diyen Ayşe Çelik isimli öğretmenin isyanı Türkiye gündemine oturdu. AKP'ye yakın yayın politikaları ile bilinen Yeni Şafak ve Sabah gazetesi ise sosyal medyada da tartışma konusu olan Ayşe Öğretmen'i 'terör propagandası' yapmakla suçladı.

Ayşe Öğretmen'in sözlerini "Beyaz Show'da PKK" propagandası başlığıyla haberleştiren Sabah gazetesinin internet sitesi, "Öğretmen olduğunu iddia eden Ayşe Çelik adında bir kişi Kanal D ekranlarında yayınlanan Beyaz Show'a telefonla bağlanarak HDP'li vekiller ve PKK yandaşlarıyla aynı ağızdan konuştu ve herkesin gözü önünde örgüt propagandası yaptı" ifadelerini kullandı.

"Pervin Buldan'ın sözleriyle terör propagandası" başlığını kullanan Yeni Şafak'ın internet gazetesi de, Ayşe Çelik'in "Öğrencilerini terk eden öğretmenlere seslenmek istiyorum. Bir daha oralara nasıl dönecekler. O tertemiz çocukların gözlerinin içine nasıl bakacaklar" sözlerine vurgu yaparak, "Bölgedeki terör olayları nedeniyle okullarını terk etmek zorunda kalan öğretmenleri de suçlayan kadının konuşması, HDP'li Pervin Buldan'ın ağzıyla konuştu" dedi.