Abone Ol

Best Model of the Turkey 2015 kampının perde arkası

Burak Özçivit’ten Kıvanç Tatlıtuğ’a Türkiye birçok starını bu yarışmadan kazandı. Şimdi sıra yenilerinde. Bu gece gerçekleşecek ‘Best Model of The Turkey’de 30 yarışmacı kıyasıya rekabet edecek. Sonra ver elini Belçika

Best Model of the Turkey 2015 kampının perde arkası

O podyumdan şimdiye kadar kimler geçmedi ki... Kıvanç Tatlıtuğ, Deniz Akkaya, Kenan İmirzalıoğlu, Ece Sükan, Çağatay Ulusoy, Burak Özçivit, Tolgahan Sayışman... Hepsi çok güzeldi, çekiciydi. Kimi yarışmanın adına uygun olarak modelliği seçti, kimi oyunculuğu, kimi her ikisini...

Şimdi yeni starların zamanı. Bu akşam 2 binden fazla aday arasından seçilen 15 kız, 15 erkek, toplam 30 yarışmacı için büyük gün. ‘Best Model of Turkey’ geleceğin şöhretlerini yaratmaya hazılanıyor. Onları herkesten önce tanımak için harekete geçtik. Kıbrıs’ın yolunu tuttuk.

Best Model of the Turkey 2015 kampının perde arkası - Resim: 1

Ekrandan izleyip hayran oldukları starlar gibi olabilmek için uzun zamandır harıl harıl çalışıyorlar. Kızlar da erkekler de spor salonlarından çıkmıyor, ağırlıkları, barları, matları sevgilileri gibi görüyorlar. Son bir haftadır da adada kamptalar. Havada dostluk kokusu olsa da rekabet büyük. Kıyafetler çıkıp mayolar giyilince herkes gözlük arkasından birbirini kesiyor. Kimin beli daha ince? Kimin baklavaları daha fazla ve daha belirgin?


Kıbrıs Rocks Hotel’deki kampın heyecanı bu akşam Number One TV’deki finalle zirveye ulaşacak.

BAKLAVA SAYISI EN AZ ALTI

Erkeklerin arasında göğsünü gere gere durmak her erkeğin harcı değil. En kısaları 1.82 boyunda. Yağ oranları sıfır. Göbekteki dilimlerin sayısı en az altı... Yarışmacılardan Doğan Bayraktar, “Fiziğin iyiyse sabah aynaya baktığında güne güzel başlıyorsun” diyor. ‘Güne güzel başlama’nın bedeli ağır tabii. Aralarında, yarışmaya katılmak için 5 ayda 26 kilo veren bile var.

İşin sırrı haftanın 5 günü spor salonunda en az 3 buçuk saat çalışma ve doğru beslenme. Yarışmacılardan Çağatay Doğan, “Markette yemek paketlerinin üzerindeki kalorileri hesaplamaktan helak oldum” diyor.

HER ŞEYİN BEDELİ VAR: SEKS DİYETİ

“Bütün bu çaba kızları etkilemek için mi?” diyorum. Yarışmacılardan Yılmaz Kunt’a göre işin altında yatan erkek egosu: “Asıl amaç sosyal hayatta diğer erkekleri fizik sayesinde elemek ve kafanın rahat olmasını sağlamak...”

Ama iş sadece çalışmakla bitmiyor. Bir de yapılmaması gerekenler var: Seks diyeti.“Vücudun toparlanması için testosteron seviyesi yükselmeli. Seks yapmak çok kalori harcatıyor. Kasları gevşetiyor. Ertesi gün salonda yapacağın spora olumsuz yansıyor” diyorlar. Aralarında bu diyeti iki aydır sürdüren bile var. Biri,“Ben bu yüzden sevgilimden ayrıldım” deyince usul usul uzaklaşıyorum yanından.

ARAMIZDA MÜHENDİS VE ÖĞRETMEN VAR

Hem kızların hem erkeklerin en hassas noktası ‘güzel/yakışıklı olan aptaldır’algısı... Söz kızlarda: “Zaten vücuduna önem veren biri aptal olamaz. Asıl aptal olanlar gece-gündüz televizyon izleyip sağlıklarına dikkat etmeyenler.”Erkekler de hemfikir: “Sadece kaslarımızı şişirmiyoruz. Beynimizi de dolduruyoruz. Çoğumuz üniversite öğrencisiyiz. Aramızda kimya mühendisi de var, matematik öğretmeni de.”

AŞK KAMPTAN SONRA

Yarışmacılar güne sabah 07.00’de başlıyor. Gün içinde uzun saatler koreografi çalışarak geçiyor. Kalan zamanlarını erkekler spor salonunda, kızlar genelde havuz başında geçiriyor. Kamp sürecinde aşk yasak. Ama daha önceki yarışmalarda kamp bitiminde başlayan ilişkiler olduğunu biliyoruz. Kızlara sordum; “Bu erkeklerin hiçbiri bizim tipimiz değil” diyorlar. “Olur mu ya, onlar seni kandırıyor” diyor oğlanlar, “O zaman niye bizi Instagram’da takibe aldılar?”

Bakalım bu sene neler olacak?

KILDAN TÜYDEN MEVZULAR

Kampta dolaşırken gözünüze çarpan bir nokta, erkek yarışmacıların vücutlarının parlaklığının kızlarla yarışması. “Nasıl yapıyorsunuz?” diye soruyorum. Günaşırı tüy dökücü krem kullanıyorlarmış... Bu, modelliğin bir parçasıymışmış... Ama bu durumdan hiç memnun değillermişmişmiş. Poyraz Eser; “Podyumda kaslarımızın daha belirgin olması için yapıyoruz” diyor.

ÜÇ KIZ, ÜÇ ERKEK BELÇİKA'YA

Best Model’e en üst katılma yaşı 24. Yarışmanın başkanlığını yıllardır Erkan Özerman yapıyor. Pazar günü Kıbrıs’ta seçilen ‘Best Model’ler, 15 Kasım akşamı Brüksel’de yapılacak yarışmaya katılacak. Özerman bu sene büyük bir fark olduğunu anlatıyor: “Bu sene düzenlenecek yarışma ‘Best Model of the World’ adına sahip değil. Yarışmaya sadece Avrupa Birliği ülkeleri girecek. ‘Best Model EU’ unvanı alınacak. Ama markanın sahibi ben olduğum için Türkiye üye olmadığı halde katılacak. Herkes nüfusuna göre yarışmacı gönderiyor. Türkiye’den üç kız ve üç erkek yarışmacı olacak.”

RÜYALARI OYUNCULUK

Yarışmanın adı her ne kadar ‘Best Model’ olsa da buradaki çoğunluğun rüyası oyunculuk. Kıvanç Tatlıtuğ, Kenan İmirzalıoğlu ve Burak Özçivit’in ekran başarısı ortada. Daha yakın zamanın birincileri Yusuf Çim, Berk Atan, Ekin Mert Daymaz gibi isimler de son dönem reyting birincisi dizilerin yıldızları.

Hürriyet