Abone Ol

Olimpiyat'ta Beşiktaş'ın müthiş dönüşü!

Beşiktaş Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 10 maçtır yenemediği Galatasaray'ı 2-1 mağlup etti.

Olimpiyat'ta Beşiktaş'ın müthiş dönüşü!

MAÇTAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

İŞTE MAÇIN GOLLERİ
54.dakikada Beşiktaş savunmasında Beck, orta sahaya kadar çıkan kaleci Günay'a topu bıraktı. Günay ıska geçince topla buluşan Sneijder rorta sahadan topu boş kaleye gönderdi ve takımını öne geçirdi: 0-1.

56.dakikada sol çaprazda topa buluşan Mario Gomez, yerden sert bir füze gönderdi. Top yakın direğin dibinden ağlara gitti: 1-1.

74.dakikada sağ kanattan Frei'in yaptığı ortada herkesi aşan top Gökhan Töre'nin önüne düştü. Oyuna 2 dakika önce giren Töre sol ayağı ile sert bir vuruşla direk dibinden topu ağlara gönderdi: 2-1.

ŞENOL GÜNEŞ'TEN 3 DEĞİŞİKLİK
Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasındaki derbide Galatasaray'ı konuk eden Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, Portekiz'in Sporting Lizbon takımıyla oynadıkları maçın 11'inde iki değişiklik yaptı.

Güneş, siyah-beyazlı ekibin UEFA Avrupa Ligi'nde oynadığı ve deplasmanda 3-1 mağlup olarak Avrupa'ya veda ettiği Sporting Lizbon karşılaşmasında ilk 11'de görev yapan, ancak sakatlığı sebebiyle bu maçın kadrosunda yer almayan kaleci Tolga Zengin'in yanı sıra Dusko Tosic'in yerine, Günay Güvenç ve Ersan Adem Gülüm'e forma verdi.

Kaleyi Günay Güvenç'e emanet eden tecrübeli teknik adam, defansı Andreas Beck, Luiz Rhodolfo, Ersan Adem Gülüm ve İsmail Köybaşı 4'lüsünden oluşturdu. Defansın önünde Atiba Hutchinson'ı oynatan Güneş, orta alanın sağında Ricardo Quaresma'ya, ortada Oğuzhan Özyakup ve Jose Sosa'ya, sol kanatta ise Olcay Şahan'a görev verdi. Beşiktaş'ın ileri ucunda ise Mario Gomez yer aldı.

Siyah-beyazlılarda, genç kaleci Hüseyin Yılmaz'ın yanı sıra Serdar Kurtuluş, Dusko Tosic, Gökhan Töre, Necip Uysal, Kerim Frei ve Cenk Tosun ise yedek soyundu.


TOLGA ZENGİN KADRODAN ÇIKARILDI
Beşiktaş'ın tecrübeli kalecisi Tolga Zengin, sakatlığı sebebiyle derbi maçın kadrosunda yer almadı. UEFA Avrupa Ligi'nde Sporting Lizbon ile oynanan maçta yediği goller nedeniyle siyah-beyazlı taraftarların tepkisini çeken 32 yaşındaki kaleci, sırtındaki ağrılar sebebiyle Galatasaray karşılaşmasının kadrosundan çıkarıldı.

Tolga Zengin, Beşiktaş'ın bu sezon yaptığı 20 resmi maça da ilk 11'de başlamış ve 90 dakika görev yapmıştı.

GÜNAY BU SEZON İLK KEZ KALEDE
Beşiktaşlı kaleci Günay Güvenç, bu sezon ilk kez bir resmi maçta görev yaptı. Tolga Zengin'in sakatlığı sebebiyle kadrodan çıkarılması üzerine teknik direktör Şenol Güneş, Galatasaray karşısında kaleyi 24 yaşındaki eldivene emanet etti.

Geride kalan sezon ligde 10 karşılaşmada oynayan Günay Güvenç, siyah-beyazlı ekibin Kadıköy'de Fenerbahçe'ye 1-0 yenildiği mücadelenin ikinci yarısında, Türk Telekom Arena'da Galatasaray'a 2-0 kaybedilen maçta ise 90 dakika görev yapmıştı.

Bu arada karşılaşma öncesi ısınmaya çıkan ilk futbolculardan biri olan Günay Güvenç'e, Beşiktaş taraftarı sevgi gösterilerinde bulundu.


ERSAN GÜLÜM İLK 11'DE, TÖRE YEDEK
Beşiktaş'ta sakatlıktan çıkan iki futbolcudan Ersan Adem Gülüm, derbide ilk 11'de görev yaparken, Gökhan Töre ise yedekler arasında oturdu.

Siyah-beyazlı ekipte sakatlığı sebebiyle son 3 resmi maçta forma giyemeyen Ersan Adem Gülüm, Galatasaray derbisiyle yeşil sahalara geri döndü.

Ersan Adem Gülüm'ün yokluğunda bu sezon lig ve Avrupa'da 4 maç yapan Beşiktaş, bu karşılaşmalarda birer galibiyet ve beraberliğin yanı sıra 2 yenilgi aldı. Siyah-beyazlı ekip, bu karşılaşmalarda kalesinde 9 gole engel olamadı.

Beşiktaş'ta sakatlığı geçen ve son iki antrenmanda takımla çalışan Gökhan Töre'yi, teknik direktör Şenol Güneş yedekler arasında oturttu.

ATATÜRK OLİMPİYAT STADI'NDAKİ SON DERBİ
Beşiktaş, Galatasaray karşısında Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki son derbisine çıktı. Yeni stadı Vodafone Arena'nın yapımı nedeniyle 2013-2014 sezonundan bu yana derbi maçlarını İkitelli'deki statta oynayan siyah-beyazlı ekip, sarı-kırmızılı takım karşısında bu statta ev sahipliği yaptığı son derbisine çıktı.

Bu sezonun ilk yarısında Fenerbahçe ve Galatasaray'la iç sahada karşılaşan Beşiktaş, önümüzdeki sezondan itibaren derbilerini yeni stadı Vodafone Arena'da oynayacak. Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynadığı 5 derbi maçta birer galibiyet ve beraberliğin yanı sıra üç yenilgi aldı.

Bu arada iki takım arasında oynanan karşılaşma, 2015 yılının son derbi mücadelesi oldu.

TRİBÜNLERDE 35 BİN TARAFTAR
Beşiktaş-Galatasaray derbisinde Atatürk Olimpiyat Stadı tribünleri dolmadı. İkitelli'deki stadın bazı bölümlerinde boşluklar gözlenirken, derbiyi 35 bin civarında siyah-beyazlı taraftar izledi. Taraftarlar, maç öncesi ve sırasında yaptıkları tezahüratlarla takımlarına büyük destek verdi.

Galatasaray taraftarları ise sezon öncesi alınan karar gereği derbiyi tribünden izleyemedi.