Abone Ol

Beşiktaş Belediyesi'nden QR kodlu billboard

Beşiktaş Belediyesi, AKP'nin kaldırılması talebiyle gündeme getirdiği, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da "Talebi değerlendireceğiz" dediği şiddete karşı kadını koruyan İstanbul Sözleşmesi'ni ilçenin dört bir yanına astı.

Beşiktaş Belediyesi'nden QR kodlu billboard

CHP'li Beşiktaş Belediyesi, bilboardlara ve binaların üstüne astığı afişlere İstanbul Sözleşmesi'ni  QR kod olarak yerleştirdi. Vatandaşlar, telefonlarından bu afişler üzerindeki QR kodu okutarak İstanbul Sözleşmesi'ni okuyabilecek.

İstanbul Sözleşmesi Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile karıştırılıyor
İstanbul Ekonomi Araştırma'nın kamuoyunda İstanbul Sözleşmesi olarak bilinen, Türkiye’nin ilk imzacısı olduğu “Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi”yle ilgili yaptığı ankette ilginç sonuçlar çıkmıştı.

Şirketin sahibi Can Selçuki, 12 ilde bin 537 kişi ile gerçekleştirilen araştırma sonucunda vatandaşların İstanbul Sözleşmesi'ni Montro Boğazlar Sözleşmesi ile karıştırdığının ortaya çıktığını aktarmıştı.

Selçuki, "Sözleşmeden çıkılmasını destekleyen yüzde 9'a sebebini sorduğumuzda 'boğazların güvenliği' cevabı verenlerden sözleşmenin Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile karıştırıldığını anladık" demişti.