Abone Ol

Berna Yılmaz'dan Baykal'a destek! 'Bunu yapanlar utansın!'

Berna Yılmaz: "Baykal ailesi saygın bir aile, bu kadar çirkinlik olmaz, bu görüntüleri yayınlayanlar utansın, geçmişte bizim de başımıza gelmişti"

Berna Yılmaz'dan Baykal'a destek! 'Bunu yapanlar utansın!'


Berna Yılmaz: "Baykal ailesi saygın bir aile, bu kadar çirkinlik olmaz, bu görüntüleri yayınlayanlar utansın, geçmişte bizim de başımıza gelmişti"

Gazeteport'un haberine göre, Mesut Yılmaz'ın eşi Berna Yılmaz, Vakit Gazetesi tarafından yayınlanan ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın bir kadınla bir odada mahrem görüntülerini içeren videoya ilişkin olarak, "Baykal ailesi saygın bir aile, bu kadar çirkinlik olmaz, bu görüntüleri yayınlayanlar utansın, geçmişte bizim de başımıza gelmişti" açıklamasını yaptı.

Vakit Gazetesi perşembeyi cumaya bağlayan gece yarısı internet sitesinde bir video bandı yayınladı. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile milletvekili bir kadına ait olduğu ileri sürülen bu görüntüler Anayasa değişikliği çatışmalarının tam ortasında Türkiye'nin gündemini sarstı. Eski başbakanlardan ve halen DP'den Rize Milletvekili olan Mesut Yılmaz'ın eşi Berna Yılmaz'a, aynı durum kendi ailesinin başına gelseydi, nasıl davranırdı sorusunu yönelttik. Berna Hanım sorularımızı içtenlikle yanıtladı. Berna Yılmaz'ın sorularıma çerçevesinde yaptığı açıklama şöyle:

SİYASET BU KADAR UCUZ DEĞİL

"Bu görüntülerin doğru olduğuna inanmıyorum ama onun da ötesinde bu görüntüleri yayınlayanlar utansın. Bu kadar çirkin, bu kadar yakışıksız bir şey olamaz. Hele de tam bu siyasi ortamda siyaset bu kadar da ucuz olamaz. Baykal ailesi çok saygın bir aile. Daha geçen gün torunlarının iyi bir üniversiteye girmesini kutladılar. Onların aile birliğine karşı yapılan bu çirkinliği kınıyorum.

OLCAY HANIM ÇOK SAYGIN BİR HANIMEFENDİDİR

Olcay hanımı tanırım. Çok saygın bir hanımefendidir. Çok saygı duyduğum bir insandır. Onun yerinde ben olsaydım ne yapardım sorusunun cevabını veremem çünkü onun yerine konuşamam. Olcay Hanımefendi şunu yapmalı, bunu yapmalı demeyi uygun bulmam. Olcay Hanımefendi çok saygın bir insandır ve kendi durumu ile ilgili kararları en doğru bir biçimde kendisi verir. Ama genel olarak şunu söyleyebilirim, içinde bulunduğumuz siyasi ortamda eşimin bu tür görüntülerle yıpratılmasına ve aile birliğimize karşı saldırıların onu siyaseten yıpratmak amacıyla kullanılmasına müsaade etmezdim diye düşünüyorum.

GEÇMİŞTE BİZİM DE BAŞIMIZA GELDİ

Geçmişte bizim de başımıza bu tür olaylar geldi ama ben o zaman gerekli cevabı hep verdim. Ben o zamanlar bu olayları aile birliğimize karşı bir davranış olarak gördüm. Baykal ailesi ile ilgili olarak gündeme gelen bu olay da o kadar çirkin ki, buna cevap dahi verilmez. Bu ne seviyesizlik, bu ne çirkinlik. Siyaset böyle olmaz. Ne diyeyim, böyle bir çirkinliğe cevap dahi verilmez.