Abone Ol

Berna Laçin’den sonra Selçuk Özdağ da sosyal medyada linç edildi

Sanatçı Berna Laçin’in deprem vergilerini tartışmaya açan sözleri nedeniyle sosyal medyada linç edilmesinden sonra, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ da trollerin hedefi oldu.

Berna Laçin’den sonra Selçuk Özdağ da sosyal medyada linç edildi

Berna Laçin deprem vergilerini tartışmaya açan sözleri nedeniyle hedef haline geldi, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ da, Gölcük depreminden geçen 21 yılı dikkat çekip, “Ülkemizi ahlaki olarak yönettik mi? Depreme karşı insanımızı ve binalarımızı hazırladık mı? El cevap maalesef!!!” deyince sosyal medya da adeta lince uğradı.

Medyafaresi.com / Ankara

Elazığ Sivrice merkezli 6,6 büyüklüğündeki depremle ilgili adama kurtarma çalışmaları yoğun bir biçimde devam ederken bazı paylaşımlar da sosyal medyanın gündemine oturdu.

Sanatçı Berna Laçin, daha sonra sildiği twitter hesabından paylaşım yaparak maddi destek isteyen Kızılay Başkanına "Biz her şeyimizi verelim o ayrı, ama neden hala deprem anı ilk akla gelen para toplamak?  Onca toplanan deprem vergisine ne oldu?" diye tepki gösterince adeta lince maruz kaldı.

Laçin’in yanı sıra Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ da,  twitter hesabından 21 yıl önceye gönderme yaparak, “Gölcük depreminden bugüne 21 yıl geçti, o günden bugüne Devleti yönetenler ellerini vicdanlarına koysunlar ve sorsunlar: ”Kentsel dönüşümle ilgili yaptıklarımız yeterli mi? Ülkemizi ahlaki olarak yönettik mi? Depreme karşı insanımızı ve binalarımızı hazırladık mı? El cevap maalesef!!!” yazınca ağır saldırıya uğradı.

Sözcü'nün haberine göre; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sadece AKP döneminde İstanbul'un depreme dayanıklı olması için 17 yılda toplanan 36 milyar dolar için, "Paralar nerede?" sorusunu yöneltmişti.

Atılan tweetler şöyle:

berna lacin

@bernalacin35

Biz her şeyimizi verelim o ayrı, ama neden hala deprem anı ilk akla gelen para toplamak ? Onca toplanan deprem vergisine ne oldu?

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 6,6 büyüklüğündeki deprem sonrasında Kızılay Başkanı Kerem Kınık, twitter hesabından yaptığı açıklamayı kısa süre içinde sildi.

Deprem sonrası "Bölgedeki vatandaşlarımızın olumsuz şartlardan korunması için ihtiyaç duyulan malzemeleri bölgeye sevk ediyoruz. Kızılay destekleriniz için Deprem yazın 2868'e sms yollayın 10₺ katkıda bulunun. Dilediğiniz kadar gönderebilirsiniz. Gün dayanışma günü.” mesajını paylaşan Kerem Kınık, kısa süre sonra bu mesajını sildi.

Selçuk ÖZDAĞ

@selcukozdag

Gölcük depreminden bugüne 21 yıl geçti, o günden bugüne Devleti yönetenler ellerini vicdanlarına koysunlar ve sorsunlar:”Kentsel dönüşümle ilgili yaptıklarımız yeterli mi? Ülkemizi ahlaki olarak yönettik mi? Depreme karşı insanımızı ve binalarımızı hazırladık mı? El cevap maalesef!!!

Elazığ Sivrice merkezli 6,6 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 29'a yükseldi. Enkaz altından çıkarılan vatandaşların sayısı da 42'ye ulaştı. Elazığ'da 5, Malatya'da 25 bina yıkıldı. AFAD verilerine göre toplam 1243 kişi de yaralandı. Şu ana kadar 42 vatandaş enkaz altından çıkarıldı.