Abone Ol

Beren Saat'le çalışmam küçümsendi!

Usta oyuncu Uğur Yücel yeni projesi Benim Dünyam'ı anlattı.

Beren Saat'le çalışmam küçümsendi!

İŞTE BENİM DÜNYAM FİLMİNİN FRAGMANI -VİDEO-

Uğur Yücel’in yeni filmi “Benim Dünyam” için geri sayım başladı. Sanatçının hem yönetmenliğini hem de başrolünü üstlendiği film, 25 Ekim’de vizyona girecek. Hayatını engellilere adayan Mahir Hoca’yı canlandıran Yücel’e başrolde eşlik eden isim ise Beren Saat.

Hürriyet\'ten Sinem Vural\'a çalışan Uğur Yücel, Beren Saat hakkında da konuştu..

İşte o röportajın bir kısmı;

* “Benim Dünyam”, 25 Ekim’de vizyona giriyor. Başrolde ve yönetmen koltuğunda siz varsınız. Peki canlandırdığınız Mahir Hoca karakteri filmin neresinde?

- Hoca, filmin atardamarı. Filmdeki hayatı tersine çeviren adam.

* Filmde anlatılan hikâye, gerçekten yaşanmış değil mi?

- Evet, Amerika’da yaşanmış gerçek bir olay. Aslında hoca, kadın. Arthur Penn’in “Miracle Worker” filminde de karakter gerçeğe uygun. Fakat “Black”te yönetmen Bhansali (Sanjay Leela Bhansali), hocayı erkek yapmış, ki bu çok akıllıca. Hikâyeyi boyutlandırmış. Hikâyede küçük kız tam akıl hastanesine gidecekken, karşısına onunla ilgilenen bir hoca çıkıyor. Kız, tam bir deha. Hoca da öyle. Ama biri alkolik, diğeri işitme ve görme engelli. Toplum nezdinde iki kusurlu insan yani. Film, bunların başarı hikâyesini anlatıyor.

* “Miracle Worker”, “Black” ve şimdi de “Benim Dünyam”. Bu hikâyenin tekrar tekrar film yapılmasının, farklı kültürlere uyarlanmasının sırrı ne sizce?

- Başarı hikâyeleri, biyografiler çok çarpıcıdır. Umut veren dramlar, seyircinin çok ilgisini çeker. Seyirci kolayca empati kurar, kendini o kahramanların yerine koyar. Aslında izlediği karakterlere değil, kendine ağlar. Komik durumları ise hiç üstüne alınmaz. Komşusunu ya da arkadaşını özdeşleştirir güldüğüyle. Dramatik olan kendisi, komik olan başkasıdır.


OYUNCULUKLA İLGİLENMEM BANA RUH VE ZEKA LAZIM

* “Benim Dünyam”, 1950’li yıllarda geçiyor. Bu hikâye günümüzde çekilseydi ne gibi farklılıklar olurdu?

- Dönem filmi yapmamızın esas nedeni teknoloji. Gerçek hikâye, 1900’lerin başında geçiyor. Bugünün iletişim hızı ve engelliler için geliştirilen ekipmanlar o dönemde yoktu. Görme engelliler bilgisayar kullanamıyordu mesela. Artık konuşan bilgisayarları var. İşitme cihazını sağırlığa yakın olanlar kullanabiliyordu, şimdi hiç duymayanlar da takabiliyor.

* Filmde, dizilerde görmeye alışkın olduğumuz isimler var; Beren Saat, Ayça Bingöl... Onların oyunculuğunda sizi etkileyen neydi?

- Ben oyunculuklarla ilgilenmem pek. Bana “iyi oyuncu” diye önerilenlerle çok uğraşıyorum. Ne oynayacak da beni tavlayacak? Bana ruh ve zeka lazım. Sinemanın ilk koşulu, görüntüdür. Görüntünün ruhla bütünleşmesi, sihir yaratır.

* O sihri Beren Saat’te buldunuz o zaman...

- Zaten ilk Beren Saat için, sonra da onun küçüklüğünü oynayan Melis için “Bunlar filmde olmalı” dedim.

* Bir röportajınızda “Beren Saat’le oynayacağım” dediğinizde bazı oyunculardan tepki aldığınızı söylemişsiniz. Türkiye’de “iyi oyuncu”nun tanımı nedir sizce?

- Evet, Beren’le çalışmam küçümsendi, ben de buna tepki gösterdim. Küçümseyenler de kendini gereksizce önemseyen insanlar. Türkiye’de ve dünyada iyi oyuncu kavramı muhteliftir. Kötü bir margarin yağı ve berbat bir salçayla yapılmış, gazdan gebereceğiniz bir kuru fasulye iyi sunulursa, çabuk kanarsınız. “İstanbul’un en iyi kuru fasulyesi” yazın kapıya, en az altı kişi yemeden size satar bu haberi...

BEREN’İN KARANLIK DÜNYASI.. FOTO GALERİ

BEREN SAAT’TEN NEFES KESEN SIRT DEKOLTESİ FOTO GALERİ

BEREN SAAT VE MERT FIRAT’TAN ATEŞLİ ÖPÜŞME -VİDEO-

BEREN SAAT VE KENAN DOĞULU’DAN İNTİKAM POZU! FOTO GALERİ