Abone Ol

Beren bebek hayatımızı değiştirdi

FOX Haber'in evli iki genç ismi Burak Birsen ve Gülşah İnce Milliyet TV dergisine konuştu. Fox'ta hafta sonu ana haber bültenini sunan Burak Birsen, 8,5 aylık kızı Beren'in görüntülerini haber olarak ekrana getirmesiyle dikkatleri üzerine çekti. 

Beren bebek hayatımızı değiştirdi

Beren bebeğin uyumamak için annesinin söylediği ninilere direnmesi ve ağlamasını yayınlayan Birsen'le aynı kanalda muhabiri olan eşi Gülşah İnce Birsen kızlarını, evliliklerini ve Beren'in nasıl haber olduğunu anlattı.

NİNNİYE DİRENEN BEREN BEBEK

'ANNE-BABA OLMAK OBJEKTİFLİĞİ ETKİLİYOR'

Kızınız Beren'i haber yapma fikri nasıl ortaya çıktı?

Gülşah İnce Birsen: Beren'i uyutmaya çalıştığım gün uykuya çok direndi, uyumak istemedi. Ben de uyusun diye ninni söyledim. Ama bir değişiklik yapıp ninniyi farklı söyledim. "Bir varmış, bir yokmuş" demeye başlayınca dudak bükmeye başladı. Tekrar tekrar denedim hep aynı tepkiyi verince videoya çekip babasına gönderdim. Zaten Burak sürekli fotoğrafını çekip yollamamı ister. Burak, videoyu görünce böyle bir karar almış. Bana da sürpriz oldu. Hiç düşünmemiştim kızımızın videosunu yayınlayacağını. Sadece babası kızını izlesin, keyfi yerine gelsin diye gönderdiğim bir videoydu. Ama bizim için ölümsüz bir anı oldu.

Burak Birsen: Haberci olmanın getirdiği refleksle Beren'in görüntülerini ilk izlediğimde haber yaparım diye içimden geçirdim. Hatta katıla katıla güldüm. Kanaldaki bir arkadaşımla paylaştım. O da aynı şeyi söyleyince 'Haber yapalım' dedik. Böylece haberini yazdım, montajını ve sunumunu yaptım. Büyüyünce belki haberci olmayacak ama 8,5 aylıkken haber oldu.

Peki devamı gelecek mi bu videoların?

B.B: Bu durum Beren ve annesine bağlı. Ama ikisinde de bu potansiyeli görüyorum. Zaten haberi yayınladıktan sonra çok güzel tepkilerle, gülen yüzlerle dolu mesajlar aldım. Zaten amacımız insanların yüzünü biraz olsun güldürmekti. Bunu da başarmışız diye düşünüyorum.

G.B: Beren bizi güldürdüğü ve insanlarında gülmeye ihtiyacı olduğu sürece devamı gelebilir.

Beren doğduktan sonra hayatınızda neler değişti?

B.B: Eskiden 24 saat hayatımızda haberi yaşardık. Ama şimdi eve gittiğimde iş ve haber şartelini kapatıyorum. Baba olduktan sonra daha yufka yürekli ve duygusal oluyor insan. Şu an bildiğimiz tek gerçek Beren.

G.B: Hayatımızı Beren'den önce ve Beren'den sonra diye ikiye ayırabiliriz. Her şeyi Beren'i öncelik alarak düşünüp, karar veriyoruz. Eve çok yorgun, bitkin bir halde gitsem bile onu kucağıma aldığımda bütün yorgunluğum gidiyor. Ve sadece onla ilgilenip, ona zaman ayırıyorum. Bir de Beren doğduktan sonra daha vicdanlı biri oldum. Artık çocuk haberlerine karşı daha özverili ya da içeriğine göre daha tepkili yaklaşmaya başladım. Anne-baba olmak bazen objektifliğinizi etkileyebiliyor.

Evliliğinizin kaçıncı yılı?

B.B: İki yıldır evliyiz. Ankara kökenli bir gazeteci olduğum için 2008 yılında İstanbul'a geldim. Buraya geldikten sonra Gülşah'la tanıştık. Bir yıl sonra ilişkimiz başladı. FOX'ta Gülşah'la tanıştım, evlendim ve burada çocuk sahibi oldum. Hayatın insanı nereye sürükleyeceği hiç belli olmuyor. İstanbul'a hiç gelmeyi düşünmeyen bir insandım. Teklifler gelmişti ama hep redettmiştim.

Beren'le ilgili nasıl hayalleriniz var?

B.B: Onunla ilgili uçsuz bucaksız, sınırsız hayallerim var.

G.B: Onu her gördüğümde yeni bir hayalim oluyor. Ama onu hayallerimi gerçekleştirmesi isin zorlamayacağımızı biliyorum. O kendi hayallerini gerçekleştirsin yeter. İstediğim tek şey vicdanlı biri olsun ve ağlayacaksa da böyle nedenlerden ağlasın.

"İLİŞKİMİZİ 3 YIL SAKLADIK"
FOX'la yollarınız nasıl kesişti?

B.B: FOX sayesinde Ankara'dan, İstanbul'a geldim. FOX, ben geldiğim dönemde yeni kurulmuş, genç ve dinamik, mücadele etmek isteyen bir kanaldı. Ben de mücadele etmeyi severim. Doğan Şentürk, Enis Ersoy ve Kubilay Tümen gibi isimlerin olduğunu duyunca buraya gelmek istedim. Böylece yollarımız kesişmiş oldu. Biraz da Ankara’dan sıkıldım galiba. Ankara’da 13-14 yıl çalıştım. Herhalde oradaki siyaset haberine doydum ve biraz farklı bir şeyler aradım. Ama haberin merkezi gerçekten İstanbul...

G.B: Çok genç yaşta işin mutfağı sayılacak olan Doğan Haber Ajansı’yla mesleğe başladım. İki yılın ardından FOX maceram başladı. DHA'da şefim olan rahmetli Ersan Karaoğlu beni yetiştirmişti. Kanal yeni kurulduğunda Ersan Karaoğlu'nu transfer ettiler. 'Haber için cevval bir muhabir lazım' denilince beni önermiş. Sonra onu bir iş kazasında kaybettik. Ama burada gerçek bir aile olduk. Hepimiz bu kanala ilk geldiğimizde bekârdık. Yıllar içinde hepimiz birbirimizin evlenip, çocuk sahibi olduğuna şahit olduk.

Aynı işi yapan evli bir çift olarak bunun avantajları ve dezavantajları konusunda neler söyleyebilirsiniz?

G.B: İş konusunda çok stresli günlerimiz oldu. Muhabir olarak haberlere çok eleştirel yaklaşıp, üzerine çok tartıştığımız konular olmuştur. Her şeye çift olarak, haber değeri gözüyle bakıyoruz ve bazen bu durumdan çok yoruluyoruz.

B.B: Bu işin en büyük avantajı birbirini anlayabiliyor olmak. İş konusunda ortak bir stresi paylaşmak sıkıntı olsa da biz özel hayatımızla iş hayatımızı birbirine karıştırmıyoruz. Gece aynı evde, gündüz aynı iştesin. Ama bu dengeyi iyi kurduğumuzu düşünüyorum ki bizim beraber olduğumuzu işte üç sene boyunca kimse bilmiyordu. Yanlış anlaşılmalar olmasın diye, herkesten gizledik ilişkimizi. Ama evlilik teklifi yapınca herkes öğrenmiş oldu.

Nasıl bir evlilik teklifi oldu?

G.B: Burak dışarıdan bakıldığında romantik olmayan biri gibi görünüyor. Ama evlilik teklifi son derecek duygusal ve romantikti. Yılbaşı gecesi arkadaşlarımızla gittiğimiz yemekte, Burak sahneye çıktı. Önce bir şiir okudu ardından da evlenme teklif etti. Benim için son derece güzel ve duygusal bir geceydi. O geceye kadar Burak'ın dediği gibi ilişkimizi kimse bilmiyordu. Öyle olması  gerektiğine inanıyorduk.

Birbirinizden öğrendiğiniz neler olduğunu düşünüyorsunuz?

G.B: Sabretmeyi öğrendim. Daha önce tez canlı ve her şeye hemen tepki veren biriyken, Burak'la beraber olduktan ve ilişkimizi üç sene sakladıktan sonra her şeyi kendi içimde yaşamayı öğrendim. Evlilik zaten başlı başına bir sabır testi. Burak ben hamileyken bulaşık makinesini boşaltmayı ve birkaç temizlik işi yapmayı öğrendi.

B.B: Evlenip çocuk sahibi olduktan sonra evde güzel ve kaliteli vakit geçirmeyi öğreniyorsun. Eskiden hayatımın büyük bir bölümü dışarıda geçerken, şimdi o zamanım görüyorum ki evde geçiyor. Böylece evde de güzel zaman geçirebileceğini öğrenmiş oldum.

"ÇOCUK BAKIMI KONUSUNDA İDDİALIYIM"

Beren'le bir baba olarak tüm gün tek başınıza ilgilenebilir misiniz?

Bakıcısı olmadığında zaten haftanın bir günü ben bakacağım. Bu konuda kendime güveniyorum. Mamasını yedirip, birkaç kere altını değiştirdim. Çocuk bakmak konusunda iddialıyım. Kızımla yanlız kaldığım zamanlarda beni zorladığı veya üzdüğü bir zaman olmadı.

G.B: Burak'ın hakkıyla kızına bakacağına inanıyorum. Zorlanacağı yerler olacaktır. Ama altından kalkalcaktır. Belkide bir sonraki videoyu Burak kendi çeker.

"ÇOCUKTA YAPILIR, KARİYERDE"
Anne olduktan sonra işi bırakmayı düşündünüz mü?

Çalışan kadınların çocuk sahibi olduktan sonra işi bırakmalarını anlamış değilim. Ve kadınların kariyer için doğanın kendilerine verdiği misyondan uzaklaşmalarını anlamıyorum. İkiside bir arada oluyor. Çocukta yapılır, kariyerde. O yüzden isteyen herkese tavsiye ederim.

NİNNİYE DİRENEN BEREN BEBEK

HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLA