Abone Ol

Berat Albayrak: Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan eşini ve çocuğunu bıraktı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak CNN Türk’te Hande Fırat’ın sorularını cevapladı. Albayrak, Marmaris’te helikoptere sığma konusunda sıkıntı yaşandığını, Hasan Doğan’ın kahramanlık yaparak eşini ve kızını bıraktığını anlattı.

Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan eşini ve çocuğunu bıraktı!

SORU: NEDEN BUNLARI GÖRÜRKEN DAHA ETKİN MÜCADELE ETMEDİNİZ?

Devlet olarak mücadele hususunu nasıl takip ettiğimiz herkesin malumu. Devlet olarak bakanlıklar ve asker kendi içinde bunu takip etmesi lazım. Gerek yargı ve gerek askeri ayağında çok kritik iki adım atılacaktı. Bu YAŞ son yıllardaki en önemli YAŞ olacaktı. Burasıyla bağlantılı ciddi bir kadronun tasfiye olacağı bir YAŞ olacaktı.

SORU: HELİKOPTERLERİN SALDIRACAĞI BİLGİSİNİ NASIL ALDINIZ?

Bilgisini almadık seslerini duyduk. Tepemizde helikopterlerini döndüğünü gördük. Herhangi bir bilgi gelmedi bize. Cumhurbaşkanımız kendi inisiyatifiyle hareket etti. Gördük hissettik gerekli adımların kararı cumhurbaşkanımız vererek gerekli adımları attık.

“HASAN BEY EŞİNİ VE ÇOCUĞUNU BIRAKTI”

İlk adımda helikoptere sığma konusunda sıkıntı yaşandı. Hasan bey kahramanlık sergiledi. Eşini çocuğunu bıraktı. Eşimiz dostumuz kaldı polis arkadaşlar kaldı geride. İki arkadaşımız şehit oldu. Bu darbe girişimine düzmece diyenin aklından şüphe ederim.

SORU: ÇOCUKLARINIZA NE DEDİNİZ?

Çocuklarımızı Allah’ın verdiği güçle teskin ettik. Üzüldüler olayı anlamaya çalıştılar. Bir şekliyle teskin ettik. O da bizde kalsın.

“YÜZYILDIR İLK DEFA MİLLET OLMA ŞUURU YAŞIYORUZ”

Marmaris’ten Dalaman’a gittikten sonra İstanbul’a gitme kararı alındı. Uçakta herkes sakindi. Kimse herhangi bir korku ve endişe yaşamadı.

Son yüzyılda belki de ilk defa bu kadar güçlü bir şekilde millet olma şuurunu yaşıyoruz. Muhteşem bir resimdi o, kamyonda çarşaflı bir teyzemiz yanında başı açık bir teyzemiz… Türkiye bu…